Spargatorii de case isi aleg victimele cu ajutorul Facebook

Scris de

Daca planuiti sa va logati pe contul de Facebook si sa anuntati ca tocmai ce plecati la plaja la finele acestei saptamani, mai ganditi-va. Sau macar postati pe undeva la final si ca locuinta este supravegheata 24 de ore din 24, aveti un caine care musca rau care n-a mancat de o saptamana, sisteme de alarma care trezesc si mortii din cimitir si babe care se uita pe vizor in scara blocului din 10 in 10 minute.

Pentru ca spargatorii de case s-au modernizat si ei. Si acum folosesc tehnologia pentru a-si alege victimele. Potrivit WMUR Channel 9 News, citat de New York Times, trei barbati din zona Nashua din New Hampshire au spart 18 case din zona doar prin simpla verificare a statusului de pe Facebook. Politia a recuperat bunuri in valoare de 100.000 – 200.000 de dolari, furate cu sacul de pe proprietati.

Un site numit Please Rob Me (“Te rog jefuieste-ma” -nr) a notat ca oamenii au facut public faptul ca nu sunt acasa prin status sau serviciile de localizare ale retelelor sociale. Dar site-ul s-a inchis dupa ce fondatorii sai sunt “satisfacuti cu atentia pe care au primit-o pentru o problema despre care ne ingrijoreaza mult”.

Sursa: New York Times
Sursa foto: Gawker.com

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] eternele probleme cu datele pe care Facebook le mineaza si le colecteaza, sunt cazuri in oamenii s-au trezit cu casele sparte dupa ce au postat pe retelele sociale ca sunt plecati. Pe de alta parte, multa lume are o gramada de prieteni virtuali cu care nu au schimbat vreodata o […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.