Statele Unite ajuta Somalia cu peste 100 de milioane de dolari

Scris de

copil KenyaStatele Unite au anuntat saptamana aceasta ca vor dona 105 milioane de dolari pentru victimele secetei si foametei din Somalia.

Vicepresedintele Statelor Unite, Jill Biden, impreuna cu sotia sa, urmeaza sa viziteze regiunile grav afectate din Somalia. Sotia vicepresedintelui va vizita taberele de refugiati, unde va anunta ajutorul financiar.

“Presedintele a aprobat plata a 105 milioane de dolari asistenta umanitara de urgenta in Cornul Africii”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe. El a adaugat ca:” Statele Unite vor continua sa finanteze nevoile urgente de hrana, apa, adapost, asistenta medicala si sanitara pentru toti cei care au nevoie disperata de ele”.

Pana in prezent, trei regiuni din sudul Somaliei au fost declarate in stare de foamete de catre ONU. Seceta afecteaza 12,4 de milioane de oameni din Cornul Africii.

In legatura cu vizita sotiei vicepresedintelui in taberele refugiatilor, purtatorul de cuvant al Casei Albe a anuntat ca ea se va deplasa in tabara din Kenya. Tabara gazduieste mii de refugiati somalezi. Scopul vizitei este de a atrage atentia asupra crizei si de a anunta ajutorul oferit de Statele Unite pentru somalezi.

Sotia vicepresedintelui urmeaza sa se intalneasca si cu ministrul kenyan al Agriculturii.

Autor: Flori Vangu

Sursa: RTBF
Sursa foto: RTBF

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.