“Butch Cassidy and the Sundance Kid”, distractie in stil western

Scris de

Poster film Butch Cassidy and the Sundance Kid„Butch Cassidy and the Sundance Kid” aduce in prim plan cuplul minunat de actori, Paul Newman si Robert Redford. Distributia este completata de prezenta vioaie a lui Katharine Ross.

Acest film este un western comic, diferit de filmele in care juca Clint Eastwood sau John Wayne. Aici se combina foarte bine elementele de western cu cele de comedie si cred ca „Butch Cassidy and the Sundance Kid” poate fi urmarit de un public larg, nu doar de cei pasionati de genul western.

Cum ne spune si titlul, avem de-a face cu doua legende ale vestului: Butch Cassidy si Sundance Kid, personaje interpretate impecabil de cele doua vedete, Paul Newman si Robert Redford.  In urma ultimul lor jaf, un bogatas decide sa angajeze cei mai buni oameni din tinut pentru a-i captura pe cei doi. Dupa ce abia reusesc sa scapa de urmaritorii lor, Butch decide ca ar fi bine sa fuga in Bolivia.

Initial, in rolul lui Sundance trebuia sa fie Steve McQueen, alta mare vedeta a timpul, insa nu s-au inteles  la bani, asa ca rolul i-a revenit necunoscutului, la vremea respectiva, Redford. O alegere perfecta.  Pentru ca se dovedeste ca intre cei doi, Newman si Redford, exista o chimie extraordinara si este o placere sa-i vezi. Butch e „creierul” operatiilor, ale carui planuri mai degraba esueaza, iar Sundance e cel care le pune in aplicare. Dinamica duo-ului este completata de gingasia lui Katharine Ross  Etta (iubita lui Sundance).

Pe langa actori de prima mana, avem parte si de o poveste placuta, presarata cu momente comice si condimentata cu replici amuzante.  „Don’t ever hit your mother with a shovel, it leaves a dull impresion on her mind”, replica cantata de Butch sau momentele cand incearca sa invete spaniola pentru a putea jefui banci in Bolivia.

Desi filmul se intinde pe doua ore, nu plictiseste, insa momentul cand incearca sa scape de urmaritorii lor se intinde cam mult. Numai ca, am impresia ca regizorul a facut asta intentionat pentru a arata frustrarea celor doi, cat de greu le era sa scape de patrula care-i urmarea.

Doua lucruri mi s-au parut iesite din comun pentru un western, dar potrivite pentru aceasta pelicula. Scenele in care Butch o plimba pe Etta pe bicicleta, cand se prostesc amandoi intr-o zi cu soare. Totul filmat sepia si cu melodia lui BJ Thomas- Rain drops keep falling on my head pe fundal. Iar al doilea moment este montajul cu imagini vechi care face tranzitia dintre cele doua parti ale filmului. O metoda inspirata pentru ne arata calatoria celor trei din America catre Bolivia.

Cred ca am explicat destul de bine de ce ar trebui sa vedem filmul. Daca nu ati avut rabdare sa cititi tot, va mai zic pe scurt: Paul Newman, Robert Redford, momente amuzante, impuscaturi in stil western si un montaj interesant.

P.S „The Sting”, un film ala Ocean’s Eleven cu Paul Newman si Robert Redford, daca vreti sa mai vedeti ceva cu ei. Pelicula a fost distinsa cu premii Oscar pentru regie, pentru cel mai bun film si pentru cel mai bun scenariu.

Sursa: Renne
Sursa foto: Moviegoods

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.