Studentii protesteaza pentru drepturile lor

Scris de

Aproximativ 200 de studenti din cadrul Uniunii Nationale a Studentilor Romani (U.N.S.R.) au pichetat sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). Tinerii sunt nemultumiti de programul de lege stabilit de Minister, “Statutul Studentului”, unde sunt prevazute o serie de masuri in dezavantajul studentilor.

“Statutul Studentului” este un proiect elaborat de MECTS, prin care studentii vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar pentru chiria de camin sau abonamentele pentru transportul in comun. Suparati, acestia au protestat in fata Ministerului, sperand sa impiedice adoptarea proiectului:

“Caminul a fost pana acum subventionat 50% de la stat, iar ei vor sa platim acum integral, adica in jur de 300 de lei. De asemenea, vor sa platim tot integral si abonamentele de la RATB sau METROREX, sa reduca numarul de burse de studiu sau sa le micsoreze la 100 de lei. Nu este corect. Avem si noi anumite drepturi si ne sunt incalcate”, ne-a declarat Cristi Sfetcu, presedintele uneia dintre organizatiile U.N.S.R.

Studentii spera sa se faca auziti si, de asemenea, ca ministrul Daniel Funeriu sa le acorde o intrevedere, pentru a putea dezbate impreuna “Statutul Studentului”: ” Daca ne vor ignora ca pana acum, noi nu ne dam batuti. Vom protesta in continuare cu mult mai multi studenti decat acum”, ne-a mai spus Cristi Sfetcu.

De asemenea, studentii protesteaza si in semn de solidaritate fata de profesori, carora salariul le-a fost din nou diminuat cu cateva procente.

Acesta nu este primul manisfest de nemultumire al U.N.S.R. Anul trecut, ei au pichetat acelasi sediu din cauza intarzierii programului ce prevedea tabere gratuite pentru studentii bursieri.

Autor: Alexandra Lopotaru

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.