Sudul tarii, “fruntas” la analfabetism

Scris de

fetita scoalaJudetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Telorman sunt “fruntase” la analfabetism, cu o medie de 3,05% din populatie, fata de o medie nationala de 1,22%, potrivit Asociatiei C4C Communication for Community.

Conform ultimului recensamant, in 2011, in sudul tarii erau peste 91.000 de persoane declarate analfabete.

Asociatia a lansat proiectul “Cu mic, cu mare, din nou la scoala”, proiect care isi propune sa ajute 375 de tineri si adulti care nu au terminat invatamantul obligatoriu sa aiba o a doua sansa la educatie. Mai exact, sa revina la scoala.

Proiectul se realizeaza cu fonduri europene si se va derula in perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 si isi propune reducerea si prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii prin programe de tip „A doua sansa” destinate tinerilor si adultilor care au parasit timpuriu scoala si prin mentinerea in educatie a prescolarilor si elevilor cu dizabilitati expusi riscului de parasire timpurie a scolii in Regiunile Bucuresti – Ilfov, Sud – Muntenia si Sud – Vest Oltenia.

De asemenea, 15 centre vor fi amenajate cu mobilier, aparatura si instrumente didactice adecvate procesului de predare – invatare pentru adulti. In plus, 60 cadre didactice si specialisti educationali vor fi instruite suplimentar pentru desfasurarea programelor de acest tip. Valoarea totala eligibila a proiectului este de circa 7 milioane de lei.

Sursa: RENNE
Sursa foto: markverardi.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.