Susan Sarandon se implica in combaterea traficului cu minori

Scris de

Susan Sarandon s-a dedicat complet actiunilor caritabile.Actrita Susan Sarandon a lansat o campanie pentru a indemna Congresul american sa protejeze, in loc sa pedepseasca minorii ce cad victime ale traficului de carne vie.

Ea doreste ca americanii sa semneze o petitie prin care sa ii determine pe parlamentari sa opreasca urmarirea in justitie a celor aflati in aceasta situatie.

Potrivit campaniei “Stop Sex Trafficking of Children and Young People”, doar state precum New York, Connecticut si Washington au legi de protejare a victimelor traficului de copii.

“Legea poate fi schimbata”, a spus Sarandon. “Este foarte important ca publicul sa fie educat”.

Petitia este parte a unei ample campanii initiata de filiala americana a fundatiei End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children for Sexual Purposes (ECPAT), precum si de The Body Shop and the Somaly Mam Foundation, condusa de Mam, o fosta minora de origine cambodgiana, care a fost victima a sclaviei sexuale.

“Avem multe mentalitati de schimbat, avem mult  de munca aici in Statele Unite pentru a ne asigura ca acestor copii le este oferita asistenta si protectie si nu o celula de inchisoare pentru ca un proxenet ii rectruteaza la varsta de 12 ani”, a declarat Carol Smolenski, director executiv al ECPAT-SUA.

UNICEF spune ca aproximativ 1,2 milioane de copii pe an sunt traficati pentru munca ieftina si exploatare sexuala. ECPAT-SUA spune ca 300.000 de copii americani sunt in pericol de a fi folositi in comertul sexual.

“Nu multi oameni stiu ca acest lucru nu este doar o problema care afecteaza copiii din alte tari. Exista sute de copii americani care sunt exploatati sexual chiar aici in SUA”, a mai declarat Smolenski.

Susan Sarandon a devenit implicata in Somaly Mam Foundation dupa intalnirea cu Mam de la Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino din 2006. Ulterior, Sarandon a ajutat-o pe Mam sa puna bazele fundatiei in America.

“Nu este doar un lucru emotional, ea intelege nevoile acestor fete si stiu ca banii sunt bine cheltuiti”, a declarat Sarandon.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Un

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.