Swingerii, mai mari purtatori de BTS-uri decat prostituatele

Scris de

Swingerii, cupluri ce fac schimb de parteneri sexuali si practica sexul in grup, au sanse mai mari decat prostituatele sa sufere de boli cu transmitere sexuala (BTS), spun cercetatorii olandezi.

In plus, swingerii trecuti de 45 de ani sunt mult mai vulnerabili la infectiile ce se pot transmite sexual, arata studiul publicat in British Medical Journal. Cu toate acestea, ei reprezinta un grup ignorat de serviciile de asistenta medicala.

Per ansamblu, ratele combinate de gonoree si chlamydia au fost de 10,4 % in randul swingerilor si doar de 5% in randul prostituatelor. La homosexuali rata este de 14%, iar la persoanele heterosexuale trece cu putin peste 10 procente.

Swingerii femei au avut rate mai ridicate decat cei de sex masculin. Unul din 10 swingeri a avut chlamydia si unul din 20 gonoree.

Deoarece statisticile arata existenta a milioane de swingerii, cercetatorii au spus ca este un mare risc ca aceast grup netratat sa actioneze ca o punte de transmitere a BTS-urilor catre intreaga lume.

Unul din motivele invocate pentru situatia de risc a fost acela ca, in timp ce heterosexualii, homosexualii si prostituatele sunt grupuri usor de identificat pentru a li se oferi asistenta medicala sexuala, swingerii sunt, in general, comunitati ascunse.

Studiul a analizat numarul de pacienti care a solicitat tratament in perioada 2007-2008 la trei clinici de sanatate sexuala din Olanda. Clinicile au inregistrat de la inceputul anului 2007 daca pacientii sunt swingeri, intr-o incercare de a urmari ratele de infectare in randul acestui grup.

Pe perioada studiului, cele trei clinici au inregistrat 9.000 de consultari. Unul din noua pacienti era swinger, cu o varsta medie de 43 de ani.

Chlamydia este cea mai comuna boala cu transmitere sexuala in randul femeilor si, in 70% din cazuri, nu cauzeaza simptome. Este o infectie bacteriana care poate duce la boala inflamatorie pelviana, sarcina extrauterina si infertilitate.

Gonoreea este o alta infectie bacteriana care poate duce, de asemenea, la infertilitate, daca este lasata netratata.

Sursa: Reuters
Sursa foto: The Cobra’s Nose

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. george says:

    swingerii sunt cupluri stabile de obicei intr-o relatie de lunga durata care doresc sa alunge monotonia schimband in mod organizat partenerii.Conditiile pentru desfasurare sunt organizate cu metode de protectie si igiena si reguli stricte. Nu vad nici un pericol.Sunt niste interese din partea celor carora le-au scazut cifra de afaceri pe la bordeluri in Olanda observindu-se acest ,,Curent erotic” care a luat avint in ultimii ani in toate tarile civilizate mai ales in rindul adolescentilor.Mi-as dori si eu sa particip cu toate ca nu am fost niciodata. Nu am nimic impotriva lor si-i sustin.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.