Talia mare duce la deces

Scris de

talie marePersoanele in varsta cu o circumferinta mare a taliei, indiferent de indexul lor corporal, se pot confrunta cu un risc ridicat de moarte prematura, arata un studiu al Arhivelor de Medicina Interna.

Alte cercetari anterioare mai sugerasera ca o talie mare este legata de afectiuni ale inimii, rezistenta la insulina, colesterol sau inflamatii. Noul studiu arata ca decesul prematur este cauzat de tesutul adipos ce inconjoara organele din abdomen.

Studiul realizat de o echipa de cercetatori de la Societatea Americana de Cancer din Atlanta a monitorizat timp de sase ani peste 48.000 de barbati si 56.000 de femei cu varste de peste 50 de ani. Dintre acestia, peste 9.000 de barbati si 5.000 de femei au decedat pe perioada studiului.

Dupa ce au examinat si alti factori de risc, ca indicele corporal, cercetatorii au aflat ca cei cu talie foarte mare (peste 47 de inchi la barbati si peste 42 la femei) erau supusi unui risc dublu de moarte prematura.

Sursa: Food consumer
Sursa foto: Irish Health

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.