Oamenii umbla cu masti de protectie in Moscova

Scris de

Locuitorii capitalei ruse Moscova umbla cu masti de protectie pe strada din cauza fumului care a invaluit orasul ca urmare a vastelor incendii ce au cuprins padurile ruse.

Ziua, Moscova este un oras fantoma deoarece este pustiu, scriu internauti localnici pe topicul deschis de catre BBC News pe marginea subiectului. Unii au parasit zona dupa ce mai multe unitati industriale si-au oprit activitatea, ca urmare a dezastrului de mediu, unic in istoria Rusiei. Expertii citati de Ria Novosti spun ca respiratul a devenit atat de periculos incat este echivalent cu fumatul a cateva pachete de tigari pe zi. Vizibilitatea in oras a ajuns la doar 20 de metri iar temperatura la 38 de grade Celsius.

Astazi a cazut ploaie in cateva districte ale Moscovei, ceea ce a ajutat la dispersarea smogului care sufoaca orasul de cateva zile, potrivit sursei citate. Rusii se lupta cu focul si cu efectele acestuia (fum, ploi acide) de circa doua saptamani.
Autoritatile de cel mai inalt nivel iau parte personal la lupta cu flacarile. Premierul Vladimir Putin a fost copilot la bordul unui hidroavion Be-200, care a aruncat 12 tone de apa aproape de raul Oka, la 200 de kilometri sud-vest de Moscova. Si presedintele rus Dmitry Medvedev si-a scurtat vacanta pentru a participa la eforturile de lupta impotriva flacarilor. Totusi, populatia este nemultumita de autoritati, atat cele locale cat si cele centrale. Spre exemplu primarul Moscovei, Yury Luzhkov a fost criticat pentru a plecat in vacanta zile bune si nu a revenit decat duminica.

Seceta din Rusia va frana si mai mult recuperarea economica a tarii. Pagubele sunt estimate la 15 miliarde de dolari, sau 1% din produsul intern brut al Rusiei.
Din cauza ca o treime din recolta de grau a tarii a fost distrusa, tara a interzis exporturile de cereale. Ceea ce a dus la scumpirea pe pietele mondiale a acestuia, din moment ce Rusia este unul dintre primii producatori ai lumii.

Sursa: RENNE
Sursa foto: Ria Novosti

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.