Creierul functioneaza asemeni internetului

Scris de

conexiuni cerebraleCreierul lucreaza precum o vasta retea interconectata, asemeni internetului, conform noilor cercetari. Studiul desfasurat de Academia Nationala de Stiinte din Los Angeles poate conduce la intemeierea unei harti complete a sistemului nervos.

Doi profesori la Universitatea California din L.A. au reusit sa izoleze o mica sectiune din creierul unui sobolan. Aceasta regiune a fost asociata cu placerea si recompensa. Tehnica folosita de cercetatori s-a bazat pe injectarea de “senzori” in puncte fixe din tesutul creierului. Noutatea este adusa de faptul ca au fost injectati doi astfel de “senzori” in acelasi loc, si in acelasi timp: unul arata unde ajung semnalele, iar celalalt arata de unde provin acestea. Abordarea poate dezvalui pana la patru nivele de conexiune.

Oamenii de stiinta au observat ventrele dintre diferitele regiuni. S-au descoperit astfel conexiuni intre spatii despre care nu se stia ca pot comunica. Panorama observata a facut trimitere la modelul de retele vaste specifice internetului.

O ipoteza legata de aceasta structura puternic interconectata a fost emisa in urma cu ceva timp. Daca va fi dovedita, se va transforma intr-un instrument puternic in procesul de analizare a modului in care creierul proceseaza informatia.

Sursa: BBC
Sursa foto: LabGrab

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.