Topul celor mai avantajoase locuri de munca

Scris de

Cunoasterea unei limbi straine, precum engleza si spaniola, poate aduce oportunitati interesante in materie de joburi, potrivit unei analize a celor mai avantajoase locuri de munca pentru persoanele cu studii superioare in anul 2010.

1. Profesorii de limba engleza

In ultimii ani, oportunitatile pentru predarea in limba engleza au sporit astfel incat profesorii pot preda in orice colt al lumii.

2. Analistii financiari

Acest domeniu s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp si datorita colaboratorilor sai precum guverne, banci, firme de securitate, de asigurari etc.

3. Angajatii in domeniul media

Indiferent daca se ocupa de grafica, de sunet, de filmari sau de alte aplicatii, angajatii din acest domeniu nu au fost deocamdata afectati de criza.

4. Consilierii medicali

Ei sunt oamenii care ajuta pacientii sa-si inteleaga starea sanatatii si cum sa actioneze in consecinta. Numarul acestor consilieri s-a dublat in 2010.

5. Translatori ai limbii spaniole

Spaniola este una dintre cele mai vorbite limbi in SUA, iar vorbitorii ei isi gasesc de lucru in diferite sfere precum: publicitate, energie etc.

6. Angajatii in tehnologia informatiei sanatatii

Tehnicienii au un rol important in joburi noi aparute din domeniul medical si cel tehnologic, precum ingineri de integrare in sanatate sau analisti sisteme de sanatate.

7. Cercetatorii

Cercetatorii pot extrage informatii valoroase in diferite departamente si doar cu ajutorul lor putem obtine uneori raspunsuri la intrebarile noastre.

8. Specialistii in siguranta si sanatate

Acestia sunt foarte cautati in industria ce implica agenti chimici, fizici si biologici.

9. Personalul specializat in geriatrie

Spitalele din SUA cauta sa angajeze pe langa medici geriatri, asistente si infirmiere specializate in acest domeniu.

10. Asa-numitele “Green jobs”

In secolul XXI, toata lumea acorda atentie naturii si mediului inconjurator incercand cat mai mult sa le protejeze astfel incat ecologistii nu puteau lipsi din topul celor mai avantajoase locuri de munca ale anului 2010.

Autor: Mirela Coca

Sursa: Money Watch
Sursa foto: NIE Rocks!

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.