Topul celor mai prietenoase orase pentru biciclisti

Scris de

Atentia acordata bicicletelor a crescut mult in ultimul timp. Aceasta are in principal trei cauze. Folosirea bicicletelor ajuta la:

1) Decongestionarea traficului in marile urase pline de masini;

2) Scaderea nivelului poluarii in marile orase;

3) Mentinerea sanatatii oamenilor. Este recunoscut faptul ca cei care folosesc zilnic bicicleta si fac miscare mai des se imbolnavesc mai rar decat cei care nu fac miscare deloc.

Desi in toate orasele din lume se incearca acum introducerea retelelor publice de biciclete, rezultatele pozitive se vad doar in orasele europene. Iata topul celor mai prietenoase 10 orase din lume pentru biciclisti:

1. Amsterdram, Olanda

In acest oras, 40% dintre toate deplasarile sunt facute pe bicicleta. Pentru 2012, tinta primariei este de 50%, mai ales ca in curand va fi gata cea mai mare parcare speciala pentru biciclete din lume, pozitionata exact langa gara.

2. Copenhaga, Danemarca

In Copenhaga, aproximativ 32% dintre rezidenti merg la munca pe bicicleta in fiecare zi. Mai mult, aici biciclisti pot inchiria pe gratis o bicicleta cu conditia de a oferi o garantie ce le va fi returnata.

3. Berlin, Germania

In al doilea oras ca marime din Europa, nu mai putin de 400.000 de oameni folosesc zilnic bicicleta. Orasul dispune de 140 de kilometri de rute special amenajate pentru biciclisti.

4. Paris, Franta

In caz ca nu avea destule simboluri, Parisul a mai obtinut de curand unul: Velib`. Velib` este cea mai mare retea de inchiriere de biciclete din lume. Introdus acum cativa ani, programul a avut un succes instantaneu, frumoasele biciclete Velib` fiind o marca ce mareste farmecul orasului.

5. Basel, Elvetia

Capitala culturala a Elvetiei si cel mai mare oras universitar al tarii, Basel, este un loc perfect pentru biciclisti. Reteaua publica de inchiriat biciclete ofera peste 5.000 de exemplare turistilor.

6. Barcelona, Spania

7. Trondheim, Norvegia

8. Sandnes, Norvegia

9. Bogota, Columbia

Din moment ce cumpararea unei masini in Columbia este o alternativa doar pentru bogati, mersul pe bicicleta a devenit popular in capitala. Insa, autoritatile nu au facut mare lucru pentru a-i proteja pe biciclisti si a le construi facilitati.

10. Beijing, China

Guvernul impreuna cu primaria au vrut sa arate ca pot fi si ei “eco-friendly”. Astfel, ei au pus bazele in Beijing a unui program ambitios ce faciliteaza folosirea bicicletelor.

Sursa: Renne
Sursa foto: Hotel club

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.