Twitter dezvaluie prejudecatile noastre despre sanatate

Scris de

Pentru a avea o idee despre sanatatea societatii, cele mai multe persoane apeleaza la sfatul unui medic sau se conecteaza pe un site specializat in medicina. O metoda si mai simpla este aceea de a verifica contul de Twitter.

Doi specialisti in computere de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore au examinat 1,5 milioane de tweet-uri legate de domeniul sanatatii in perioada mai 2009 şi octombrie 2010. Ei  au constatat ca site-ul de socializare face un portret al bolilor care ne macina si drept urmare sunt solicitate si tratamente, informeaza BBC News.

De asemenea, analiza a aratat ca foarte multi oameni sunt informati gresit in ceea ce priveste tratamentul pentru bolile lor.

 ”Gasim comentarii ale unor persoane care spun ca au luat antibiotice pentru gripa”, a declarat  pentru BBC News studentul Michael J.Paul, unul dintre cercetatorii proiectului. ”Antibioticele nu sunt recomandate pentru gripa, care este un virus, aceasta practica conducand la o rezistenta crescuta la antibiotice.”

Paul si colegul sau Mark Dredze au conceput un sistem care a filtrat tweet-urile irelevante. Ei au constatat ca bolile cele mai frecvent comentate includ alergii, depresie, cancer, obezitate, insomnie si dureri.

In functie de cele 200.000 de tweet-uri, cercetatorii au tras o concluzie in ceea ce priveste informatiile geografice pentru a vedea momentul cand gripa si alergia au atins punctul culminant in Statele Unite.

Cu toate acestea, cercetatorii au avertizat ca pe Twitter ar putea fi adunate doar informatii de baza despre sanatate.

Mai jos sunt cateva exemple aleatorii luate de pe site-ul de socializare, potrivit Huffington Post.

”Are cineva un tratament eficient la domiciliu impotriva alergiilor sezoniere? Trebuie sa incetez sa mai iau  antialergice cu o săptămână înainte de testarea alergiei mele …”

”Ma simt de parca as fi avut o reacţie alergică! A trebuit să iau  Benadryl”

”Alergiile sunt pe cale să mă omoare! Nu trece nicio zi fara sa stranut! Este primul lucru pe care il fac cand ma trezesc”

Autor: Laura Anton


Sursa: HuffingtonPost
Sursa foto: Technmarketing

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.