Adio Roland Petit!

Scris de

Marele coregraf francez, Roland Petit, a incetat din viata duminica, zece iulie, la varsta de 87 ani, in orasul Geneva. Nascut la data de 14 ianuarie 1924 in orasul Villemoble, avand mama de origine italiana si un tatal cu nationalitate franceza, Roland Petit a debutat inca de la varsta de zece ani la Scoala de Dans din Paris.

In decursul carierei sale, a colaborat cu baletul din Champs-Elysees, Baletul Marsilia si unul din Hollywood unde a legat parteneriate cu mari companii de dans clasic, iar impreuna cu Casino de Paris a realizat un spectacol extraordinar pentru dansatoarea Zizi Jeanmaire, sotia si muza lui.

Cateva coregrafii celebre ale lui Roland Petit sunt: “Carmen”, “Mon truc en plumes”, si “L’Eloge de la folie”.

Fiind vorba despre o personalitate a culturii franceze precum Roland Petit, presedintele Nicolas Sarkozy a simtit nevoia sa spuna cateva cuvinte despre acesta numindu-l “un important creator care va ramane in istorie pentru contributia sa in ceea ce priveste arta dansului din secolul XX”.

Autor: Mirela Coca

Sursa: Le Monde
Sursa foto: The New York Times

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.