Eruptia vulcanului Etna a cauzat probleme in Italia

Scris de

Eruptia de duminica a vulcanului Etna din insula Sicilia a cauzat inchiderea unui aeroport aflat in apropiere si a dat ceasurile cu 15 minute inainte.

Eruptia vulcanului a durat o ora si a avut suficienta putere incat sa produca o destula lava, care mai apoi a curs pe versantii de sud-est ai muntelui si a ajuns pana la Valle del Bove. In urma eruptiei a avut loc si o “ploaie” de roca vulcanica ce a cazut in zonele populate dintre Nicolosi si Catania in sud si Trecastagni, Viagrande si Acireale in sud-est. Populatia nu a fost afectata, desi imaginile eruptiei au fost spectaculoase.

Cenusa rezultata a atins o inaltime de cativa kilometri iar mai apoi a fost purtata de vant, fapt ce a dus la inchiderea peste noapte a aeroportului Fontanarossa din Catania. Aeroportul a fost redeschis in aceasta dimineata la 7 ora locala (8 ora Romaniei), dupa ce sapte utilaje au curatat cenusa de pe pista de aterizare toata noaptea.

Iar daca evenimentul nu a fost ceva nou pentru localnicii sicilieni, una dintre urmari cu siguranta ca i-a uimit pe toti. In aceasta dimineata, o mare parte a populatiei a ajuns mai devreme cu 15 minute la serviciu, si asta pentru ca sute de ceasuri, de la cele digitale, pana la ceasurile normale si cele ale computerelor erau toate date cu 15 minute inainte.

Reactia populatiei a ajuns chiar si pe Facebook, unde o pagina speciala a fost creata pentru ca Sicilienii sa isi exprime mirarea. Cei afectati au dat vina pe eruptia vulcanului, dar printre “suspecti” s-au numarat si extraterestrii, strigoii, exploziile solare si probleme la cablurile electrice subacvatice. Deocamdata, insa, nu se stie cauza exacta a dereglarii ceasurilor.

Vulcanul Etna este cel mai mare vulcan activ al Europei, avand o inaltime de 3925 de metri. Ultima eruptie a avut loc in luna mai.

Autor: Andrada Florea

Sursa: Dailymail
Sursa foto: Decade Volcano

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.