Twitter in curricula scolara

Scris de

Unii profesori isi incurajeaza elevii sa foloseasca telefonele, iPadurile si laptopurile in timpul orelor, in special pentru a accesa retelele de socializare online. 2% dintre cei 1.920 de profesori americani intervievati folosesc siteuri de micro-blogging, arata un studiu realizat de firma de consultanta Pearson Learning Solutions.

Enrique Legaspi, profesor de istorie la Scoala Generala Hollenbeck din Los Angeles, le permite copiiilor sa foloseasca ultimele instrumente tehnologice, cu conditia ca ei sa isi acceseze paginile de Twitter. Legaspi s-a gandit sa incorporeze canalele de socializare online in programa elevilor de clasa a 8-a, dupa ce a participat la conventia anuala MacWorld din San Francisco: “Mi-am spus ca asta chiar o sa imi implusioneze elevii”.

Cu toate ca numarul profesorilor care au adoptat aceasta metoda nu este foarte mare, iar jumatate dintre profesorii intervievati au raspuns ca Twitter si Facebook dauneaza procesului de invatare, Legaspi spera ca procentul va creste.

Profesorul de istorie sustine ca folosirea Twitterului in clasa este benefica mai ales elevilor timizi, care nu obisnuiau sa participe la ore pana acum.

Elevii lui Legaspi sustin ca Twitterul a facut intregul proces de invatare mai distractiv, dar le-a si imbunatatit relatiile cu restul colegilor.

Autor: Teodora Lozan

Sursa: CNN
Sursa foto: Distance Education

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.