Hitler era antisemit inca din 1919

Scris de

O scrisoare redactata de Adolf Hitler in 1919 reprezinta unul dintre cele mai importante documente ale celui de-Al Treilea Reich, fiind totodata primul document oficial in care acesta isi exprima viziunile antisemite.

Centrul  Simon-Wiesenthal a cumparat documentul de la un colectionar privat contra sumei de 100.000 de euro, acesta urmand sa fie expus intr-un muzeu din Los Angeles.

Documentul a fost scris la o masina de scris apartinand armatei germane, si este semnat de Adolf Hitler, in varsta de 30 de ani, veteran al Primului Razboi Mondial si angajat al armatei. Un ofiter superior l-a incurajat pe Hitler sa isi puna pe hartie ideile asupra evreilor, scrisoarea fiind adresata lui Adolf Gemlich, un alt militar.

Scrisoarea a fost gasita in 1945 de catre un soldat american, aproape de Nurnberg si a trecut din mana in mana fara sa fie facuta publica.

Documentul descrie “rasa evreiasca” ca una aflata intr-o continua cautare a bogatiei si a puterii.¬† Hitler deplange faptul ca “printre noi traieste o rasa non-germana, cu propriile sale sensibilitati si aspiratii, ce se bucura de aceleasi drepturi ca noi toti“.

De asemenea, Hitler nu este de acord cu un anti-semitism ce are o baza pur emotionala, deoarece aceasta nu duce decat la revolte minore. Pentru acesta, obiectivul unui “guvern puternic” trebuie sa fie mult mai ambitios: “Obiectivul final este exterminarea evreilor“.

Scrisoarea are o semnificatie istorica importanta, deoarece constituie singurul document semnat de catre Hitler in care acesta ordona exterminarea evreilor.

Autor: Silvia Burcea

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Loyalkng.com

Etichete: , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.