Un copil de 7 luni sufera de imbatranire prematura

Scris de

Un copil din Statele Unite este cea mai tanara persoana din lume diagnosticata cu un sindromĀ  extrem de rar si fatal care cauzeaza imbatranirea prematura a organismului.

Zoey Penny are doar sapte luni si sufera de progerie. Acest sindrom face ca victima sa imbatraneasca de 7-10 ori mai rapid decat in mod normal. In cele mai multe cazuri, decesul survine inainte ca persoana sa atinga pubertatea.

Parintii lui Zoey au observat ca micuta nu se dezvolta normal inca de cand aceasta avea doar o luna.

“Pielea parea ca i se strange, picioarele ii erau tari si extrem de slabe, iar vasele de sange de la cap devenisera foarte vizibile”, spun acestia.

Wendy Chung, doctor specialist in genetica la o clinica din New Jersey, a diagnosticat-o pe Zoey cu progerie.

“Persoanele in varsta au probleme cu articulatiile, cu incheieturile sau cu circulatia sangelui. La Zoey, acestea se manifesta foarte rapid”, declara Chung.

Progeria este cauzata de o mutatie a unei gene specifice, necunoscute inca.

In lume mai exista doar 65 de cazuri de progerie. Inca nu s-a descoperit un remediu impotriva bolii, iar majoritatea victimelor mor din cauza complicatiilor la inima.

Sursa: Sky News
Sursa foto: Quigley’s Cabinet

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.