Au aparut noi teorii privitoare la asasinatul lui J. F. Kennedy

Scris de

O echipa de cercetatori si de fosti ofiteri ai serviciilor secrete americane, condusi de istoricul Max Holland, au incercat sa desluseasca unul dintre cele mai mediatizate evenimente din istoria omenirii. Ei au aplicat noile metode de prelucrare video digitala pentru a elucida misterul mortii presedintelui american J. F. Kennedy, impuscat in cap pe un bulevard din Dallas.

Desi tragicul eveniment din acea zi de 22 noiembrie 1962 a durat doar cateva secunde, timp de aproape jumatate de secol s-au iscat neincetat dispute si controverse aprinse, an de an aparand in jurul mortii lui JFK noi teorii ale conspiratiei. Au fost incriminati pe rand mafia americana, KGB-ul, vice-presedintele Lyndon B. Johnson si seful FBI, Edgar J. Hoover.

Documentarul difuzat pe canalul NatGeo sambata seara si intitulat “JFK:  The Lost Bullet” demonteaza teoria conform careia la asasinat ar fi participat mai multe persoane. “Unul dintre scopurile cercetarii a fost sa schimbam ideea fortata ca filmul Zapruder prezinta ceea ce s-a intamplat. Filmul a fost atat de grafic, impresionant si hipnotic incat a devenit perspectiva noastra asupra asasinatului, ceea nu trebuia sa se intample”, a declarat Holland pentru FoxNews. Documentarul lui Abraham Zapruder, fabricantul de origine ucraineana care a filmat scena asasinatului cu o camera video personala, a facut furori zeci de ani si a fost principala sursa de informare asupra celor petrecute atunci. Pe pelicula originala, capul presedintelui pare sa se miste in spate dupa ultima lovitura, ceea ce poate indica faptul ca glontul fatal a fost tras din fata. Noile prelucrari digitale au infirmat insa si aceasta ultima ipoteza.

Initial s-a crezut ca cele trei focuri de arma au fost trase in sase secunde, lucru aproape imposibil pentru un “amator” ca Lee Harvey Oswald. In urma prelucrarilor digitale ale inregistrarilor din epoca, multe dintre ele nemaifiind vazute de ani de zile, Holland a ajuns la concluzia ca atentatul a durat mai mult decat s-a estimat initial, ceea ce inlatura participarea unor complici la asasinat.”Concluzia noastra este ca a tras trei focuri in aproximativ 11 secunde” a afirmat istoricul. In intervalul de unsprezece secunde criminalul putea actiona mult mai relaxat decat in sase secunde si pare mai apropiat de calitatile de tragator ale lui Oswald. Cele cinci secunde in plus i-au fost suficiente ca sa traga singur cele trei gloante. Un prim glont doar l-a ranit pe presedinte, un al doilea i-a ranit si pe el si pe guvernatorul Connely, aflat pe bancheta din fata a masinii decapotabile, iar al treilea foc de arma si-a atins tinta din plin.

Mai mult, pe noile prelucrari foto, s-a putut vizualiza umbra unui om care pare ca supravegheaza convoiul de la etajul al saselea al cladirii depozitului de carte scolara, unde lucra Oswald si de unde se presupune ca s-a tras.

Daca acolo s-a aflat Oswald sau un tragator de elita imbracat ca el ramane totusi un semn de intrebare. Si nu este clar nici de ce la doar cateva zile dupa ce SUA repurtase o victorie clara in “Criza Rachetelor Cubaneze”, in urma careia URSS isi retrasese armamentul nuclear din Cuba, un simplu functionar il asasineaza pe presedintele atat de iubit si de apreciat de americani.

Autor: Daniel Popescu

Sursa: DailyMail
Sursa foto: DailyMail

Etichete: , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

 1. Stefan says:

  Oare un drogat ca Oswald era capabil sa traga dintr-o arma care data de la inceputul anilor “40 de la o asemenea distanta unei tinte care se misca trei gloante si sa provoace 7 rani? a daa era sa uit cu putin inainte de asasinat traseul a fost modificat :d oare un Oswald era capabil de asemenea minuni?

 2. Stefan says:

  dupa logica acestor savanti rezulta ca ori acest Oswald era amantul zeitei fortuna si era inzestrat cu un noroc mai mare decit ghinionul lui Ahile, ori…intradevar Oswald era norocos…
  interesant la mai putin 2 ore de la retinerea lui Oswald in presa se scria ca acesta l-a omorit pe kenedy(cu toate ca aceste invinuiri oficial ii vor fi aduse abia dupa citeva ore bune de detentie) si era relatat cu lux de amanunte viata unui anonim de Oswald

 3. Stefan says:

  RUSINE!!!!!!!! macar dupa 48 de ani de la aceasta pata pe istoria Americii, Kenedy merita adevarul

 4. Marian says:

  A fost ucis de serviciile secrete americane pt. ca putea duce U.S.A. SI RESTUL LUMII LA DISTRUGERE. Nebunul voia sa atace si sa distruge nu numai U.R.S.S., ci si toate statele socialiste satelit ale sovieticilor (care practic erau nevinovate). Riposta sovietica putea duce la distrugerea, in primul rand a U.S.A., si apoi a Europei de Vest si a restului lumii. Americanii si-au dat seama ca era un tanar fara minte, desfranat (se pare ca practica sexul oral), lipsit de experienta si care nu prea era bun de presedinte.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.