China a realizat deja teleportarea si fuziunea nucleara

Scris de

China a teleportat deja o particula si a obtinut reactii de fuziune nucleara iar acum continua cercetatile pentru a imbogati aceste performante, releva documentele WikiLeaks, scrie Huffington Post, care citeaza PopSci.

Telegramele ambasadei americane de la Beijing prezinta cum “dragonul adormit” a luat fata Occidentului in stiinta. Un diplomat american descrie o vizita la University of Science and Technology of China (USTC) din Hefei, unde arata ca chinezii deja au avut succes in teleportarea unei particule si acum fac teste pentru a teleporta doua particule.
Stirea vine dupa ce oamenii de stiinta au anuntat ieri ca se poate realiza teleportarea printr-o “poarta de legatura”, potrivit PhysOrg.com. Mai simplu, particulele sunt legate la nivel cuantic intre ele la distante foarte printr-un fel de conexiune misterioasa (entanglement-nr). Aceasta permite ca o particula sa stie starea celeilalte chiar daca cele doua se afla la marginea Universului iar luminii si informatiei ii trebuie miliarde de ani pentru a parcurge distanta dintre ele. Echipa care este compusa din cercetatori din Germania si … China. Acestia sunt Wei-Bo Gao, Jian-Wei Pan de la University of Science and Technology of China in Hefei si nemtii de la University of Heidelberg. Studiul a aparut in Proceedings of the National Academy of Sciences.

Reactoare pe fuziune

Statul asiatic a mai avut un alt succes: reactorul Superconductor Tokamak, proiectat sa realizeze fuziune nucleara controlata infinit a realizat primele sale rezultate. In 2009, cercetatorii au realizat o reactie la 18 milioane de grade timp de 400 de secunde si o reactie de 180 milioane de grade pentru 60 de secunde. Tinta pentru acest an este obtinerea unei reactii de 400 de secunde la 180 milioane de grade, potrivit documentelor WikiLeaks.
Mai mult, Institute of Plasma Physics (IPP) realizeaza o serie de teste in reactoare hibride fuziune-fisiune. Bugetul IPP s-a dublat in 2009 fata de 2008 iar diplomatii sugereaza ca pentru acest an a avut din nou o crestere semnificativa.
China continua agresiv expansiunea sa energetica, avand in plan realizarea a peste 70 de reactoare nucleare in urmatorul deceniu.

Big Brother pe trotuar

Cireasa de pe tort o reprezinta realizarea unui sistem biometric de supraveghere unic in lume, care identifica fiecare individ din lume dupa pas si mers. Acesta a fost creat la Institute of Intelligent Machines (IIM) tot din Hefei. “Dispozitivul masoara greutatea si fortele bidimensionale aplicate de o picioarul unei persoane in timpul mersului pentru a crea un profil biometric unic si identificabil”, se arata in telegrama.
Acesta se poate instala foarte usor in podele sau pe trotuar pentru a colectiona datele respective.

Beam me up, Wen Jiabao!

Sursa: Huffington Post
Sursa foto: focus.aps.org

Etichete: , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] gasit transpunerea in episoade SF? Americanii cauta acum sa inventeze un tricorder ca in serial iar teleportarea si invizibilitatea sunt deja testate in lumea fizicii si ingineriei… Calculatoarele si […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.