De ce musca olimpicii din medaliile lor?

Scris de

Intalnim des gestul olimpicilor de a musca din medaliile de aur castigate cu greu, dar ne-am intrebat vreodata de ce?

Cel mai probabil pentru a satisface cererea mediei, spune David Wallechinsky, presedintele Societatii Internationale a Istoricilor Jocurilor Olimpice. ”Devine o  obsesie legata de fotografi”, spune Wallechinsky, co-autor al ”The Complete Book of the Olympics”.

El observa aceasta practica mai frecventa anul acesta in comparatie cu anii trecuti, in special in randul inotatorilor, fapt pentru care nu gaseste o explicatie.

Nu este insa un obicei doar al olimpicilor. Un astfel de exemplu este faimoasa muscatura a trofeului pe care o face jucatorul spaniol de tenis, Rafael Nadal.

Din punct de vedere istoric, practica de a musca dintr-un metal isi are radacinile in falsificarea banilor. Oamenii obisnuia sa muste din monedele de aur pentru a le testa autenticitatea, spune David W. Lange, reprezentant al Numismatic Guaranty Corporation. De vreme ce compozitia monedelor nu mai contine metale pretioase de mai bine de 50 de ani, ar fi o prostie din partea noastra sa incercam sa ”rontaim” din ele si astazi.

Cat aur contine de fapt o medalie de aur? Depinde de eveniment. Anul acesta, medalia de aur este formata din 1,34% aur, reprezentand aproximativ 6 grame, restul medaliei fiind de argint in proportie de 93% şi de cupru in proportie de 6%.

Autor: Denise Mihalache

Sursa: CNN
Sursa foto: CNN

Etichete: , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.