Cele mai impresionante 10 piscine din lume

Scris de

Gizmodo a descoperit zece dintre cele mai grozave piscine, adevarate opere de arta: cea mai adanca, cea mai mare sau una construita deasupra a 55 de etaje fiind doar cateva dintre ele.

1. Shaw House, Vancouver

Shaw House este o resedinta privata, are 285 de metri patrati, situata in Vancouver si are un dormitor, un birou, o camera pentru muzica si o piscina construita pe acoperis, piscina care de fapt tine loc de tavan, lasand razele soarelui sa treaca spre zona centrala a casei.

2. Ubud Hanging Gardens, Bali

Complexul turistic Gradinile Suspendate de la Ubud este situat in inima Baliului, inconjurat de vulcani, paduri si terase unde s-a cultivat orez. Are doua pisicine care iti creeaza senzatii unice, fiind amplasate pe doua niveluri.

3. Tangga House, Singapore

Tangga House are pe doua dintre laturile sale o pisicina cu margini transparente, iar pe acoperis gazduieste o mica gradina.

4. Nemo 33, Belgia

Nemo 33 este cea mai adanca piscina din lume la cei 35 de metri ai sai. Principalul scop pentru care a fost construita a fost de a oferi un loc in care sa poata fi predate cursuri de scuba diving.

 

5. Marina Bay Sands Skypark, Singapore

Acest complex turistic este situat chiar deasupra celor trei turnuri de baza ale complexului, care au fiecare cate 55 de etaje, iar piesa de rezistenta a acestuia este piscina Infinity, din care poti avea o panorama impresionanta asupra orasului-stat.

6. Joule Hotel, Dallas

Cladirea care in prezent gazduieste hotelul Joule a fost candva casa Bancii Nationale din Dallas. Dupa ce a fost cumparata, insa, proprietarii s-au gandit sa includa si o piscina atipica in ea, proiectand-o in asa fel incat sa iasa din linia ei verticala.

7. Piscina principala de la Seagaia Ocean Dome, Japonia

Seagaia Ocean Dome, situat in Miyazaki, Japonia, este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice de interior din lume, avand o suprafata de circa 300 de metri pe 100 de metri. Acesta are cel mai mare acoperis retractabil din lume, care si simuleaza un cer senin cand afara ploua.

8. 232 West 15th Street, New York

Aceasta piscina clasica nu te uimeste cu nimic pana nu afli ca este situata in interiorul unei case istorice, de oras, la granita dintre Chelsea si districtul Meatpacking din Manhattan. De fapt, piscina acopera aproape intreaga suprafata a sufrageriei acestei case.

9. Piscina cu acvariu, de la Golden Nugget, Las Vegas

Golden Nugget este un hotel din Las Vegas care ofera celor ce se cazeaza aici posibilitatea de a inota langa un acvariu care are nu doar pesti inofensivi, ci si rechini.

10. San Alfonso del Mar Seawater Pool, Chile

Aceasta este cea mai mare piscina din lume, plina numai cu apa de mare. Are o lungime de peste un kilometru – 1.012 metri, acopera 20 de acri, iar cea mai mare adancime este de 3,5 metri.

Autor: Denise Mihalache

Sursa: Gizmodo
Sursa foto: Gizmodo

Etichete: , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.