Femeile ghetii antarctice se duc la Polul Sud

Scris de

bancroft&arnesenAnn Bancroft si Liv Arnesen planuiesc o expeditie la Polul Sud. Plecarea va avea loc in noiembrie 2012, iar traseul va dura 80 de zile si va avea o lungime de aproape 1300 de kilometri.

Expeditia va purta eticheta apei. Echipa va fi formata din sase femei venite de pe continente diferite, pentru a reprezenta suferintele de pe toate apele importante ale lumii.

“Nu exista substitut pentru apa proaspata. Este mai importanta pentru viata oamenilor decat orice sursa de combustibil. Dar apa este din ce in ce mai putina. Unul din opt oameni nu are acces la apa curata, si mai mult de trei milioane de oameni mor anual din cauza bolilor legate de lipsa apei”, se precizeaza pe site-ul dedicat.

Bancroft si Arnesen spera ca prin expeditia lor sa fie adusa in atentia publica problema apei, dar si alte probleme ale mediului. Cele doua planuiesc ca aventura lor sa fie urmarita in doua milioane de clase in scoli, de catre 50 de milioane de copii.

Cele doua au mai fost intr-o astfel de aventura impreuna, in anul 2000. Ele au devenit celebre pentru ca au tras dupa ele niste sanii de 250 de tone mai mult de 2700 de kilometri de-a lungul Antarcticii, devenind primele femei care au mers cu vaporul si au skiat pe acest continent. Expeditia a durat mai mult de trei luni, timp in care exploratoarele au trimis jurnale de calatorie pentru elevi si profesorii lor.

Bancroft si Arnesen vor sa atraga atentia asupra problemelor de mediu, dar si a faptului ca femeile sunt puternice si pot face absolut orice. Expeditiile lor, atat impreuna cat si separat, au avut scopul de a educa elevii si de a le inspira pe tinerele femei.

Autor: Andra Jipa

Sursa: Discovery News
Sursa foto: Your Expedition

Etichete: , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.