Hackerii isi unesc fortele impotriva bancilor si multinationalelor

Scris de

hackeriHackerii din grupurile Anonymous si Lulz Securitys-au aliat in razboiul impotriva bancilor, multinationalelor si guvernelor.

Anonymous, supranumiti si “hacktivisti“, un fel de Robin Hood ai spatiului virtual, sunt sustinatorii lui Julian Assange si ai WikiLeaks. Scopul colaborarii dintre cele doua grupuri de hackeri este acela de a sustrage informatiile secrete ale guvernelor, pentru a servi binelui public.

Printre victimele importante ale celor doua grupari se numara Visa, Paypal, Mastercard si Sony. Saptamana trecuta, Lulz Security a reusit sa patrunda in interiorul site-urilor apartinand Senatului SUA si al CIA. Recent, s-au inregistrat alte atacuri serioase asupra Citigroup si FMI.

Ca forma de protest impotriva cenzurarii internetului, Anonymous a atacat un site oficial al Turciei, cu trei zile inainte de alegerile generale din iunie.

Autor: Silvia Burcea

Sursa: Euronews
Sursa foto: Static.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] au indisponibilizat sistemele electronice ale unor guverne eminamente absolutiste, precum cel din Iran. O parte au sarit si la gatul bancilor si multinationalelor, iar activitatea grupurilor Anonymous […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.