Hackerii 4chan au atacat site-urile guvernului egiptean

Scris de

Anonymous, o comunitate online apropiata celebrilor hackeri 4chan, a strans vreo 500 de suporteri pe forumurile de internet si si-a folosit maiestria pentru a da jos site-urile ministerului egiptean al Informatiei, celui al al Comunicatiilor si Tehnologiei si al Partidului Democrat National al presedintelui Hosni Mubarak.

Atacurile sunt parte a campaniei duse de Anonymous in sprijinul miscarilor anti-dictatoriale care au izbucnit in lumea araba. Luna trecuta, grupul a doborat site-urile guvernului tunisian si al bursei in sprijinul celor care l-au fortat pe dictatorul Zine el-Abidine Ben Ali sa plece.

“Vrem libertate”, a spus unul dintre membrii haitei. Anonymous a devenit cunoscuta in ultima parte a anului trecut cand a declansat un “razboi cibernetic” asupra companiilor care au persecutat WikiLeaks, precum MasterCard, Visa, PayPal – o unitate a eBay, sau Amazon.

FBI a emis 40 de mandate de perchezitie saptamana trecuta in legatura cu atacurile respective. Acestea, de tip “distributed denial of service” (DDoS) inunda serverele cu date pana le fac sa nu mai raspunda. Pedeapsa maxima este de 10 ani. Arestari si confiscari de echipamente au mai fost facute in Marea Britanie, Olanda, Suedia, Germania si Franta.

Hackerii au postat recent pe Youtube mesaje de recrutare de voluntari pentru atacarea Algeriei si salvarea universului StarGate de la moarte.

Sursa: New York Times
Sursa foto: www.bulawayo24.com

Etichete: , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. alex says:

    DdOS se scrie DDOS.

    Pedeapsa maxima este de 10 ani. desi se subintelege din context, ar fi bine sa specificati pt ce este aceasta pedeapsa.

    alex

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.