Google a prins pe Microsoft copiindu-i cautarile

Scris de

Daca imitatia e cea buna forma de flatare, atunci copiatul ce este? Google, titanul serviciilor online, acuza Microsoft ca Bing, motorul de cautare dezvoltat de compania din Redmond, ii copiaza rezultatele.

Matt Cutts, seful echipei Google care cerceteaza de spamul pe Web, a scris primul marti pe Twitter ca cei de la Bing au observat ce cauta oamenii pe Google si si-au pus rezultatele care sa le urmareasca pe cele date de Google, potrivit SearchEngineLand.

In schimb, Harry Shum, vicepresedinte Bing a scris si el azi un post pe blog referitor la poveste. In mod curios nu a negat faptul ca Bing monitorizeaza activitatea utilizatorilor de Google, dar a precizat ca monitorizeaza tot felul de obiceiuri ale utilizatorilor de web pentru a imbunatati rezultatele cautarilor. Mai precis peste 1.000 de semnale diferite ar fi analizate pentru a realiza algoritmul, potrivit Los Angeles Times.

Cutts a fost la aceeasi conferinta cu Shum, Big Think Farsight, desfasurata in San Francisco marti, atunci cand a acuzat Bing ca foloseste cautarile sale pentru a se imbunatati.

E ca si cum Microsoft ar copia la un examen din foaia lui Google. Iar compania a adus si niste cautari unde cuvintele scrise gresit sunt automat corectate de motorul sau de cautare pentru a da rezultatul bun. La Bing, rezultatul care apare la Google este si el primul chiar daca algoritmul nu corecteaza cuvantul scris gresit.
Primele stegulete rosii au fost observate in octombrie 2010, cand Google a observat ca Bing dadea din ce in ce mai multe rezultate asemanatoare Google in primele zece rezultate. In plus, a crescut timpul in care cele doua motoare dadeau acelasi rezultat pe primul loc. In particular, Google a suspectat ca toata treaba se impute prin browserul Internet Explorer, produs exact de Mircosoft, si care trimite catre Bing ceea ce oamenii cauta pe Google. Suspecta e optiunea “Suggested sites” sau toolbar-ul Bing.

Dupa care, Google a creat o capcana: a modificat manual algoritmii pentru a pune in fata diverse rezultate si a introdus 100 de cautari “sintetice”, lucruri pe care nimeni sa nu le caute pe net. Initial, ambele nu gaseau nimic sau doar niste rezultate proaste. Dar cand Google a pus artificial “momeala”, imediat Bing a copiat-o. Numai 7-9 cautari au dus la acest rezultat. In fapt, optiunea “Suggested sites” chiar spune ca trimite date la Microsoft.

Microsoft a anuntat inca din 2009 foloseste cautarile realizate de oameni pentru imbunatatirea Bing, chiar si cand informatiile sunt cautate pe alte motoare de cautare ca Yahoo! sau Google, potrivit San Francisco Gate.  Spre deosebire de aceasta, Google, care are si Google Toolbar si broweserul Chrome nu foloseste  datele respective la cautari, ci doar algoritmii isi fac de cap.

Microsoft a acuzat Google ca in experimentul sau a facut “click fraud”, acelasi gen de atac realizat de spammeri pentru a pacali clientii si motoarele de cautare.

Sursa: SearchEngineLand
Sursa foto: Facebook

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. alex says:

    Matt Cutts, seful echipei Google care cerceteaza de spamul pe Web, a scris primul marti pe Twitter ca cei de la Bing au observat ce cauta oamenii pe Google si si-au pus rezultatele care sa le urmareasca pe cele date de Google

    Este o fraza un pic cam greoaie in exprimare.

    Alex, the grammar nazi.

  2. […] este inca un episod jenant pentru Microsoft, dupa ce a fost surprinsa ca motorul de cautare Bing copiaza rezultatele din Google sau dupa ce s-a aflat ca nu a respectat o decizie a Comisiei Europene privind oferirea unui pachet […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.