Microsoft a cerut cenzurarea BBC, CNN, Wikipedia si Washington Post
Scris de Daniel Ionascu
Microsoft a solicitat Google eliminarea din rezultatele afisate de motorul sau de cautare a unor pagini de pe BBC News, CNN, Wikipedia, Washington Post, Huffington Post sau TechCrunch in numele unei legi impotriva pirateriei.
Solicitarile au venit in numele Digital Millennium Copyright Act, o lege care permite companiei care detine copyright-ul sa solicite cenzurarea in cazul piratarii de jocuri, aplicatii, muzica sau filme. Notificarile au survenit anul trecut, cand Microsoft a cerut Google cenzurarea 5 milioane de pagini per total. Desigur ca acestea sunt niste greseli insa partea proasta este ca acestea au fost trimise in mod automat, ceea ce arata ca programele care gestioneaza vanatoarea de pirati digitali se inseala mai mult decat credem.
Culmea ridicolului, Microsoft a solicitat inclusiv cenzurarea Guvernului SUA, mai exact Departamentul de Sanatate si Servicii Umane. Alte pagini erau de pe RealClearPolitics, Rotten Tomatoes, ScienceDirect iar scuza era “Windows 8 Beta”. Insa cel putin jumatate din cele 65 de linkuri ce implicau mass-media nu aveau nicio treaba cu sistemul de operare. In alta parte s-a cerut interzicerea Spotify.
Daca paginile indicate de pe BBC News, Wikipedia, TechCrunch sau Departamentul de Sanatate inca exista, nu la fel de norocosi sunt cei de la Real Clear Politics sau AMC Theatres. TorrentFreak scrie ca acest lucru se poate intampla daca Google mentine o “lista alba” si ignora solicitarile legate de site-urile respective. Insa asta nu consoleaza cu nimic pe cei afectati de excesul de zel al Microsoft.
Acesta este inca un episod jenant pentru Microsoft, dupa ce a fost surprinsa ca motorul de cautare Bing copiaza rezultatele din Google sau dupa ce s-a aflat ca nu a respectat o decizie a Comisiei Europene privind oferirea unui pachet de browsere alternative in Europa.
Etichete: BBC, cenzura, CNN, extern, Google, Microsoft, motoare de cautare, piraterie, recomandari, stiri, SUA, Washington Post, Wikipedia