Ia-mi ce n-am

Scris de

Mesaj BlizzardTraim intr-o lume din ce in ce mai ciudata. Suntem oarecum obisnuiti cu incercarile de a ni se lua lucrurile pe nedrept, dar nu credeam sa apuc ziua in care sa fiu “amenintat”, de doua companii maricele, cu intreruperea unor servicii pe care nici macar nu le folosesc. Iar cum de furt de identitate nu poate fi vorba, ma intreb cam cum arata bazele lor de date.

Primul caz: UPC. Acum cateva zile primesc o scrisorica frumoasa si inimaginabil de ilogica de la ei. Printre altele, scria asa: “Stimate client, intrucat nu figurati in evidenta noastra cu un contract valid veti fi deconectat de la reteaua noastra de televiziune”. Singura problema e ca de cand m-am mutat unde stau acum, adica de vreo 4 ani, nu am avut niciodata cablu, nici de la ei nici de la altii. Si cum naiba pot sa fiu client si sa nu am contract? Poate potential client, ca o propozitie m-a facut sa cred ca e o metoda mai simpatica de a face rost de noi contracte: “Oferta noastra va e prezentata pe verso”.

Dar nu. Intr-o dimineata ma trezesc dupa cateva taraituri sanatoase la interfon, plus batai copioase in usa – am deschis-o pe cea din urma doar ca sa ma pomenesc fata in fata cu o echipa tehnica mai mult decat ambitioasa. Voiau sa ma deconecteze de la serviciile TV. Oamenii pusi pe treaba. Domnu X? Adresa X? Va avem in evidenta ca n-ati platit, va intrerupem cablul. Si studiau ei asa cu ochi lacomi firele care intrau la mine in apartament. Desi eram curios ce-ar fi facut daca nu le explicam ca nu au ce sa taie, am decis sa nu risc. “Nu am, n-am avut, nu vreau. Multumesc. Aveti grija la ce umblati”. Aiurea, peste 5 minute mi-a picat netul. Care nu e de la UPC. Ies sa-i intreb ce si cum. “A, nu, nu e de la noi, noi doar la panou am umblat”.

Cazul 2: Blizzard. Da, vedeti bine, Blizzard. Celebra companie (cel putin pentru gameri) imi trimite un mail in care ma avertizeaza sa nu mai incerc sa imi vand contul de World of Warcraft, sau mi-l dezactiveaza. Cum e legat probabil de contul de BattleNet, al aceleiasi Blizzard, si cum pe respectivul il folosesc pentru Stacraft 2, m-am vazut nevoit sa le raspund in loc sa-i ignor, si sa le explic si lor ca nu am si nu am avut niciodata un cont de WoW.

Acum ma uit mereu peste umar si ma astept sa fiu agresat de diversi recuperatori pentru banii pe care nu i-am imprumutat.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. George B says:

    Vis – a vis de Blizzard – nu le mai lua in seama 🙂 Ala nu este Blizzard, aceia sunt baietii aia care te pun sa te loghezi pe site-uri de phising ca sa iti poata lua datele, hack-uii contul si eventual sa-ti vinda caracterul din World of Warcraft.

    Eu am cont de WoW si primesc sute de e-mail-uri de genul. Nu este Blizz, sunt doar niste jeguri 🙂

  2. Alex Sima says:

    Asta chiar era de la Blizzard 🙂 M-am uitat cu full headers la date, iar toate linkurile din mail erau “pe bune”. In plus, am un cont la ei in care am trecute 3 jocuri. Doar ca nu WoW.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.