Japonezii injecteaza azot la Fukushima

Scris de

Muncitorii care lucreaza sa tina sub control situatia la centrala nucleara avariata de la Fukushima, Japonia, pompeaza azot in reactor pentru a preveni noi explozii, scrie Bloomberg.

Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) a inceput sa injecteze azot la reactorul 1 iar operatiunea va continua pentru sase zile. Vor fi pompati 6.000 de metri cubi de gaze, au declarat reprezentantii societatii. Aceasta incearca la 4 saptamani de la cutremur sa previna o alta explozie de hidrogen, dupa ce la centrala au avut loc trei explozii care au deteriorat reactoarele si au dus la emisii de radiatii in aer.

Un raport al Comisiei de Reglementare a Activitatii Nucleare din SUA, datat 26 martie, spune ca unele bare de combustibil nuclear s-au topit si ca muncitorii de la centrala cu sase reactoare ar trebui sa incerce sa previna noi explozii. Azotul este un gaz inert.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: spot2day.com

Etichete: , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.