Loc de pescuit medieval din Irlanda se va pierde in valuri

Scris de

Una din cele mai bine conservate structuri de pescuit medieval din Europa, aflata pe estuarul Ferguson in County Clare, Irlanda, va ceda in fata fluxurilor si refluxurilor inainte ca arheologii sa ii poata dezvalui secretele.

O echipa de arheologi de la Universitatea Dublin a studiat locul vechi de 700 de ani, dar cercetarile vor fi intrerupte din cauza reducerilor bugetare efectuate de Irish Heritage Council. Acestia au declarat ca nu pot face multe lucruri pentru a remedia situatia, deoarece locul este total expus fortelor naturii pe terasele namoloase, dupa ce a fost ingropat timp de secole sub noroi. Se estimeaza ca in urmatorii 10 ani locul ar putea fi complet distrus.

Locul este greu accesibil si se poate ajunge doar cu barca, timp de cateva saptamani in timpul verii, cand marea este scazuta.

Structura de lemn este sustinuta de franghii si chiar au fost descoperite cosuri tesute intacte, in forma conica, in portiunile de argila de la capete.

Pestele a fost o parte extrem de importanta in alimentatia clericilor din perioada medievala, avand in vedere numarul zilelor de sarbatoare dintr-un an. De asemenea, acest aliment era prezent pe mesele domnilor locali.

Sursa: Phys Org
Sursa foto: Phys Org

Etichete: , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.