NSA a interceptat traficul dintre centrele de date ale Yahoo! si Google

Scris de

Credeati ca ati scapat de Big Brother? Nici pe departe. NSA, agentia americana de securitate, a accesat principalele linii de comunicatii care fac legatura intre serverele detinute de Yahoo! si Google, potrivit documentelor furnizate de catre Edward Snowden si prezentate de catre ziarul Washington Post.

Transmisiile dintre fermele de servere detinute de companii nu sunt criptate, astfel ca prin accesarea acestor linii de comunicatii, NSA poate colecta informatii din sute de milioane de conturi de email. Proiectul este denumit Muscular si este gestionat in comun cu GCHQ, agentia britanica de comunicatii.

Pe romaneste: NSA profita de faptul ca Google si Yahoo! au servere in multe tari si instaleaza pe liniile optice echipamente care „extrag” informatiile. Recent, Google a demarat o operatiune prin care sa cripteze traficul in propriile retele.

Potrivit unui document intern datat 9 ianuarie 2013, divizia de interceptari a NSA trimite zilnic milioane de date obtinute din retelele Yahoo! si Google la centrul de stocare a datelor existent in baza de la Fort Meade. Se pot accesa astfel atat date despre cine e expeditorul, interlocutorul sau ora la care a fost trimis, pana la continutul comunicatiilor de tip text, audio si video.

Google spune ca nu stia de aceste practici si ca este „tulburata” de aceste alegatii privind interceptarea traficului. Yahoo! mentioneaza ca are controale stricte asupra securitatii si protectiei centrelor de date si ca nu a cedat Guvernului accesul la serverele sale.

Problema este aceste interceptari nu sunt constitutionale…

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: www.devilscafe.in

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.