Osama bin Laden a fost ucis

Scris de

Presedintele Barack Obama a anuntat duminica noaptea ca Osama bin Laden, conducatorul gruparii extremiste al-Qaida, a fost impuscat mortal duminica in cadrul unei operatiuni militare in Pakistan, iar corpul sau a fost recuperat de catre Statele Unite ale Americii.

Presedintele a declarat in fata multimii adunate imprejurul Casei Albe ca s-a facut dreptate si l-a numit pe bin Laden teroristul “responsabil pentru uciderea a mii de barbati, femei si copii americani”. Alti oficiali au declarat ca in acelasi atac au fost ucisi si unul dintre fiii sai si doi dintre curierii de incredere, dar si o femeie folosita ca si scut uman.

Vestile raspandite ridica ingrijorari, intrucat sunt asteptate represalii violente din partea al-Qaida si a altor grupari extremiste islamice. Din aceasta cauza, Statele Unite isi iau toate masurile de precautie posibile si deja a trimis avertismente catre sediile ambasadelor din intreaga lume si a emis o interdictie pentru calatorii in Pakistan.

Fostul presedinte al Americii a declarat ca acest moment constituie o victorie pentru America, pentru oamenii care cauta pace si pentru toti cei care au pierdut persoane dragi in atentatele de la 11 Septembrie 2001. Cu toate acestea, lupta impotriva gruparilor teroriste continua, al-Qaida fiind in continuare o amenintare la pacea si siguranta americanilor si nu numai.

Sursa: Msnbc.com
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.