Scandal: Google a concediat un inginer care spiona minori

Scris de

A

pre school phonics

i crede ca atunci cand folosesti serviciile Google, intimitatea ta este 100% protejata si ca ultimii oameni care sa-si bage nasul in datele tale sunt angajatii gigantului serviciilor online. Ei bine, nu este chiar asa. Imaginea companiei este serios sifonata zilele acestea de un scandal.

Inginerul Google David Barksdale (foto) spiona de luni de zile adolescenti care conversau prin intermediul programului de mesagerie instant Google Talk si al serviciului de telefonie online Google Voice. Barksdale, 27 de ani, facea parte dintr-un grup de elita al Google, care avea acces la informatii restrictionate, precum conturile utilizatorilor.

Barksdale lucra pe fata

Compania a depistat practicile inginerului in iulie, anul curent, si l-a concediat. Ce a facut, de fapt, acesta? Barksdale s-a imprietenit cu un adolescent de 15 ani (si cu altii) in timpul unei intalniri din Seattle. La un moment dat l-a rugat pe baiat sa-i spuna cum o cheama pe iubita sa. Acesta a refuzat. Inginerul i-a spart apoi contul Google si a aflat numele fetei si numarul de telefon. Apoi i-a spus adolescentului ca o va suna, dezvaluind cum a facut rost de datele fetei. Iar acesta este doar unul din cazuri. Cel putin trei alti minori au avut de a face in moduri similare cu barbatul. Angajatul Google nu se ferea sa le dezvaluie tinerilor actiunile sale. Intr-unul din cazuri chiar si-a cerut scuze pentru actiunile sale.

Mai mult, exista probe ca David i-a invitat pe unii copii la el acasa pentru a vedea impreuna filme. Nu exista dovezi ca intentiile barbatului erau de natura sexuala, potrivit unor surse apropiate situatiei. Nu se stie astfel de ce Barksdale era atat de interesat de minori.

Google l-a demis discret pe inginer, dorind sa evite un scandal mediatic. Acum, cand povestea a iesit la iveala, compania a refuzat sa comenteze pe marginea ei, multumindu-se doar sa confirme concedierea lui Barksdale.

Sursa: Gawker
Sursa foto: Gawker

Etichete: , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.