Colectia de arta a Lehman trece pe sub ciocanul Christie’s

Scris de

LehmanCasa de licitatii Christie a publicat catalogul pentru vanzarea lucrarilor de arta colectate de la fostul gigant Lehman Brothers. Licitatia va avea loc pe 29 septembrie si va marca doi ani de la colapsul Lehman. Administratorul PriceWaterHouseCooper spera sa scoata prin licitatie 2 milioane de lire sterline, o simpla faramitura din miliardele cerute de creditorii europeni.

Printre cele 300 de bucati ale colectiei, se afla si un pumn de piese de ar face sa vibreze inimile fanilor de arta contemporana. O lucrare abstracta in ulei si marker a artistului britanic Matthew Ritchie este asteptata sa aduca intre 70.000 si 100.000 de lire sterline. Madonna, o pictura de Gary Hume, a fost listata pentru o 80.000 si 120.000 de lire, iar un desen de Jim Hodges, numit “All To One” se preconizeaza ca va fi vandut intre 30.000 si 50.000 de lire.

Lurarile contemporane sunt insa rare. Majoritatea pieselor din colectia corporativa Lehman sunt mai mult pe gustul “patricienilor”. Lotul include piese din secolul al 19-lea din China, cotate la maxim 2.000 lire, un binoclu din piele de crocodil (1.500 de lire), o nava pictata din Anglia secolului al 18-lea (2.000 -4.000 de lire), etc. In colectie se mai gasesc zeci de afise si carti victoriene, estimate la doua-trei sute de lire.

Sursa: The Guardian
Sursa foto: Channel4

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.