A treia oara campioana

Scris de

carolina-kostnerCarolina Kostner, in varsta de 22 de ani, din Italia, s-a incununat sambata pentru a treia oara campioana europeana, imbunatatindu-si un palmares deja extrem de bogat, care mai cuprinde o medalie de argint si una de bronz la Mondiale si o medalie de argint si una de bronz la Europene. Carolina venea insa dupa o perioada grea, anul trecut obtinand doar locul al 12-lea la Campionatul Mondial din Los Angeles si pierzand chiar si titlul de campioana nationala a Italiei. Punand in calcul si ascensiunea din ultimii ani a finlandezei Laura Lepisto, care o invinsese anul trecut la Europene pe Carolina, se anunta o noua piatra de incercare pentru italianca.

Cu toate acestea, Carolina Kostner a aratat ca poate reveni la forma care a consacrat-o, transmitand inca o data eleganta si rafinament in miscari, siguranta in executarea piruetelor, dar si multe imperfectiuni la sarituri. Doua ratari a numarat programul liber al acesteia, dar partea artistica bine pusa la punct si un concurs de un nivel destul de scazut au ajutat-o sa se incoroneze din nou regina a Europei. Campioana de anul trecut, Laura Lepisto a numarat si ea destule ezitari la programul liber si, avand in spate si povara unui program scurt mult mai slab ca al italiencei, a trebuit sa se multumeasca doar cu locul al doilea si cu medalia de argint.

Surpriza a venit din partea georgiencei de 20 de ani, Elene Gedevanishvili, nemedaliata pana acum la niciun concurs important, care a reusit sa prezinte cel mai bogat program din punct de vedere tehnic si sa-si adjudece o medalie de bronz total neasteptata. A doua patinatoare din Finlanda, Kiira Korpi, care se clasa a doua dupa programul scurt a cazut pana pe locul patru, iar cea de-a treia reprezentanta a tarii nordice, Susanna Poykio s-a retras inainte de programul liber din cauza unor dureri la spate. Patinatoarele din Rusia si-au continuat evolutiile dezamagitoare din ultimii ani, Alena Leonova clasandu-se in final pe pozitia a saptea, iar campioana Rusiei, Ksenia Makarova a trebuit sa se multumeasca cu un dezonorant loc noua.

Sursa: Renne
Sursa foto: news xinhuanet

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.