Cinci noi lideri mondiali la Eugene

Scris de

Prestigiosul circuit atletic Diamond League a continuat cu o noua etapa, la Eugene, Oregon, in SUA, nu mai putin de cinci recorduri ale sezonului fiind batute in acest weekend. In proba de 110 metri garduri, David Oliver a oprit cronometrul la 12, 90 secunde, realizand cea mai buna performanta personala a carierei si a patra din istoria probei, egaland in acelasi timp recordul national al Statelor Unite ale Americii, detinut de Dominique Arnold.

Cursa de 100 de metri feminin a fost cea mai echilibrata, dar si cea mai valoroasa a reuniunii din punctul de vedere al performantelor. Favorita probei, Veronica Campbell- Brown s-a impus, cu un timp de 10, 78 s, fiind urmata de Shelly-Ann Fraser, cu 10, 82 si de Carmelita Jeter, cu 10, 83. Toate trei performantele au fost mai valoroase decat cea reusita de precedenta lidera a anului, Kelly-Ann Baptiste.

Celelalte trei performante de varf obtinute la Eugene au fost realizate de americanul Christian Cantwell, in proba de aruncare a greutatii( 22, 41 m), de sudanezul Abubaker Kaki, la 1000 m( 2: 13, 62) si de rusoaica Maria Savinova, in proba de 800 m( 1: 57, 56).

O alta cursa extrem de interesanta, chiar daca nu s-a lasat cu performante deosebite, a fost cea masculina de 200 m. Americanul Tyson Gay, revenit dupa o perioada de inactivitate, a trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia a doua, fiind invins de compatriotul sau, Walter Dix. Diferenta dintre cei doi a fost una destul de mica, Dix trecand linia de sosire dupa 19, 72 secunde, iar Gay oprind cronometrul la 19, 76 secunde.

La finele acestei saptamani, circuitul Diamond League va continua cu doua noi intruniri, la Lausanne, pe 8 iulie si la Gateshead, in Marea Britanie, pe 10 iulie.

Sursa: Renne
Sursa foto: Iaaf

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.