Doyle Brunson, legenda vie a pokerului

Scris de

kindergarten worksheets phonics

Cunoscut sub numele de “Big Papa”, “Texas Dolly” sau “The Godfather of Poker”, Doyle Brunson a revolutionat jocul de poker, publicand in 1979 cartea “Supersystem”, in care le dadea sfaturi amatorilor care doreau sa devina jucatori profesionisti, un volum deopotriva folositor si pentru cei care isi castigau existenta din acest joc al mintii.

Nascut in 1933, pe 10 august, Doyle Brunson a copilarit intr-un orasel din Texas, Fisher County, care numara in jur de 100 de locuitori. Tanarul Doyle a dat dovada de aptitudini pentru sport, jucand baschet si practicand atletismul. In vremea studentiei, Minneapolis Lakers a fost interesata de Doyle, dar o accidentare la genunchi a pus capat prematur carierei sale de jucator de baschet si visului de a deveni profesionist. In cele din urma, Doyle si-a pierdut de tot piciorul drept, fiind nevoit sa poarte carje pentru tot restul vietii. Doyle a inceput sa joace poker in studentie, primul stil pe care l-a practicat fiind “five-card draw”. Pokerul fiind ilegal in perioada in care Doyle a inceput sa-l practice, alaturi de amicul sau Dwayne Hamilton, “Big Papa” a avut de-a face de numeroase ori cu situatii deosebit de neplacute, fiind batut si jefuit de mai multe ori, ba chiar recunoscand ca i s-a pus pistolul la tampla in cateva randuri. In cadrul calatoriilor prin Texas, Louisiana si Oklahoma, Doyle l-a cunoscut pe Amarillo Slim, campionul mondial din 1972 si un jucator deosebit de cunoscut si respectat.

Viata in Las Vegas

Descoperind ca se poate duce o viata imbelsugata din poker, Doyle a decis sa se mute in Las Vegas, orasul cazinourilor, unde putea gasi cu usurinta jocuri de calitate, acestea fiind si legale. Doyle a participat la WSOP (World Series of Poker) inca de la infiintarea acestuia, in 1970, obtinand de-a lungul carierei 10 bratari. In 1976 si 1977 a castigat Main Event-ul, alaturandu-se unor nume celebre pe tabloul invingatorilor, precum Amarillo Slim, Johnny Moss, Bobby Baldwin, turneu cucerit mai apoi de alte legende precum Stu Ungar sau Johnny Chan. Doyle a demonstrat, de-a lungul carierei, ca este un jucator complet, cucerind bratari la Deuce-to-Seven Draw (1976), Seven-Card Stud (1978), RAZZ (1998) sau HORSE (o combinatie de mai multe jocuri, printre care holdem, omaha, razz sau stud).

In 1978, cand a publicat revolutionara carte “Supersystem”, Doyle a beneficiat de colaborarea unor somitati in domeniul teoriei jocului de poker, precum Mike Caro, “Mad Genius of Poker”, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in body language si in tells (indicii), Bobby Baldwin, regretatul Chip Reese, cunoscut ca cel mai prolific jucator de poker din istorie, si David Sklansky.

Pe langa cele 10 bratari WSOP, Doyle a reusit sa cucereasca si un trofeu WPT (World Poker Tour), participand totodata la alte trei mese finale ale acestuia. Ambii copii ai sai, Todd si Pamela, practica jocul care l-a facut celebru pe tatal lor, Todd fiind chiar profesionist si castigand o bratara WSOP in anul 2005, la turneul de Omaha Hi-Lo.

Sursa: Renne
Sursa foto: Gambling 911

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.