Talibanii au ucis sapte persoane langa Islamabad

Scris de

Un grup de talibani a omorat sapte persoane marti, in apropiere de capitala Pakistanului, in timp ce distrugea 50 de camioane NATO incarcate cu provizii.

Atacul a avut loc, cel mai probabil, cand soferii au oprit pentru a alimenta. Se estimeaza ca au fost in jur de 10-12 atacatori. Acestia au sosit cu motociclete si camioane pick-up. In urma atacului talibanii au reusit sa fuga, lasand in urma lor camioanele NATO cuprinse de flacari.

Asaltul confirma tensiunea crescuta si insecuritatea din Pakistan, unde talibanii au dezlantuit un val de sinucideri cu atacuri cu bombe.

Desi nu este primul atac de acest fel intreprins de talibani, autoritatile au fost luate prin surprindere din cauza locului ales, la numai 30 de minute de Islamabad.

“Este surprinzator cum un grup atat de mare de talibani a reusit sa scape dupa un asemenea atac, atat de aproape de Islamabad. De aici intelegem ca sunt serioase erori de securitate”, a declarat un analist de securitate, fost general militar.

Atacurile, organizate in special in partea de nord-vest a regiunii Khyber, forteaza NATO sa caute rute alternative de transport, insclusiv prin Asia Centrala.

Sursa: Reuters
Sursa foto: BBC

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.