Faceti cunostinta cu Tom Dwan, copilul-minune al pokerului

Scris de

Tom Dwan este o poveste de succes in lumea pokerului. La numai 23 de ani, pustiul nascut in New Jersey a castigat milioane de dolari din pokerul online, in prezent putand fi observat jucand pe site-ul Full Tilt, la cele mai mari mese de cash, cu blind-uri de 2.000, respectiv 4.000 de dolari, alaturi de nume mari ale pokerului, precum Phil Ivey sau Patrick Antonius. Dwan, sau “durrr”, asa cum este cunoscut in mediul online, si-a inceput cariera de jucator de poker la varsta de 17 ani, cand tatal sau i-a dat 50 de dolari cadou de ziua sa. El a facut primul depozit pe site-ul Paradise Poker si a inceput sa joace turnee Sit’n’Go, pierzand 35 de dolari din cei 50 avuti initial. A continuat sa joace in acelasi tip de turnee pana cand a reusit sa-si imbunatateasca performantele. Dupa ce a fost incununat de succes in respectivele mici turnee, a decis sa se indrepte spre cash, acolo unde a jucat mai intai la cele mai mici mize, urmand sa mareasca treptat nivelul blind-urilor. A ajuns sa il infrunte la un joc de heads-up chiar pe profesionistul Prahlad Friedman, care l-a invins in repetate randuri si l-a fortat sa micsoreze mizele. A revenit apoi, luandu-si revansa in fata castigatorului WPT.

In 2007, un site care se ocupa de monitorizarea meselor cu mize mari de pe site-urile de poker, HighStakesDB.com, a informat ca Dwan a castigat 312.000 de dolari in 2007 pe Full Tilt. In 2008, ascensiunea sa a fost de-a dreptul fulminanta, terminand anul cu un profit impresionant, 5.41 milioane de dolari.

De-a lungul carierei, a avut mai multe suisuri si coborasuri, pierzand sume importante de bani la Isildur1, fostul hocheist reprofilat in jucator de poker Mats Sanders, Patrick Antonius, Ilary “Ziigmund” Sahamies sau Phil Ivey.

In turneele live deocamdata nu a avut rezultate impresionante, ajungand o singura data la masa finala de la WPT si fiind foarte aproape anul acesta sa cucereasca prima sa bratara la World Series of Poker. Dwan ramane un superstar online, dar si live a demonstrat reale calitati, in show-urile de televiziune “Poker After Dark” si “High Stakes Poker”.

Phil Hellmuth a recunoscut calitatile tanarului jucator, afirmand ca “trebuie respectat faptul ca a facut milioane de dolari pe internet”, dar l-a catalogat in timpul unei partide de poker televizate drept “maniac”.

Abilitatea de a blufa senzational si-a demonstrat-o indeosebi in cadrul “High Stakes Poker”, acolo unde a reusit sa-l arunce pe temutul Phil Ivey dintr-un pot, avand in mana un 8 si un 9 de pica, un “as high”, in contextul in care Ivey a avut o pereche de sesari.

Sursa: Renne
Sursa foto: Poker players

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.