Formula 1 va introduce motoarele V6 din 2014

Scris de

Formula 1 va intarzia introducerea noilor motoare V6 turbo de 1,6 litri in locul celor V8 folosite in prezent. Anuntul a fost facut de catre Federatia Internationala de Automobilism (FIA).

Decizia a fost luata in unanimitate la o sedinta din Londra, dar mai trebuie aprobata si de consiliul pentru sporturile cu motor al FIA. Planul initial presupunea introducerea motoarelor turbo de patru cilindri din anul 2013. Aceasta masura are ca scop reducerea consumului de combustibil in cursele de Formula 1 si protejarea mediului inconjurator.

Seful F1, Bernie Ecclestone, care a luat parte la sedinta FIA, este un critic vehement al motoarelor de patru cilindri. Acesta si-a exprimat teama ca noile propulsoare vor avea un sunet diferit si vor indeparta fanii curselor.

Renault, care furnizeaza motoare pentru trei echipe, printre care si campionii de la Red Bull, sunt cei mai mari sustinatori ai conceptului de motor in patru cilindri. In schimb, Ferrari a cerut sa se reconsidere inlocuirea motoarelor V8, folosite la majoritatea masinilor de lux pe care compania italiana le produce.

Directorul Renault Sport, Jean-Francois Caubet, spune ca viitorul Formulei 1 este in “zona rosie” datorita incertitudinilor privind regula motoarelor. Totusi, compania franceza a acceptat noul compromis legat de introducerea propulsoarelor V6.


 

Sursa: Eurosport
Sursa foto: Eurosport

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.