ASUS, Samsung, Toshiba si Acer pregatesc laptopuri cu Android

Scris de

Chiar daca Google a lansat recent Chrome OS pentru a concura cu Windows, succesul tabletei Transformer de la ASUS face ca producatorii sa sara peste planurile gigantului si sa introduca Android pe laptopuri.

Potrivit publicatiei taiwaneze DigiTimes sistemele functionand pe arhitectura ARM vor aparea la finele lui 2011, desi lansarea Windows 8 ARM in 2012 va fi un impuls si mai mare.
ASUS pregateste un notebook de 13 inci care foloseste un cip nespecificat al Nvidia, laptop care va fi lansat spre finele anului. De notat ca in urma cu doi ani, atat Toshiba cat si Lenovo au lansat “smartbook”-uri bazate pe procesoarele ARM, insa vanzarile au fost slabe, partial si din cauza procesoarelor sub-dezvoltate ca putere.

Aparitia procesoarelor dual-core ARM si cu cele quad-core batand la usa, precum Kal-El de la Nvidia sau multi-core OMAP4470 de la Texas Instruments cu frecvente de 1,8 GHz pe nucleu, ar aduce un suflu nou. In fapt, Tudor Brown, directorul ARM a spus ca cipurile pe aceasta tehnologie cuplate cu o versiune prietenoasa a sistemului de operare de la Windows va aduna circa 40% din piata netbook-urilor pana in 2015. De notat ca producatorii planuiesc preturi sub 299 de dolari pentru laptopurile bazate pe ARM.

De asemenea, daca punem la socoteala procesoarele Ivy Bridge de la Intel cuplate cu Android intr-un ultrabook, vom vedea de ce Chrome OS e aproape mort din fasa, din moment ce Android ar putea fi un standard care sa fie omniprezent pe telefoane mobile, tablete si laptopuri. Android ar avea o sansa pentru ca va aparea inainte cu un an fata de Windows 8 ARM, insa va trebui sa primeasca o interfata care sa functioneze cu mouse-ul.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] britanice ARM Holdings (care a inventat tehnologia), vrea ca semiconductorii proiectati de firma sa fie prezenti pe 40% din netbook-uri in 2015. Tocmai pentru a contracara aceasta “invazie” si pentru a-si asigura un drum si in zona […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.