Primul club de fotbal din Romania, detinut exclusiv de suporteri

Scris de

logoDupa modelul “socios” din Portugalia sau Spania, se lanseaza si in Romania prima subscriptie publica de actiuni ce va avea “misiunea” de a deveni un investitor major in fotbalul romanesc,┬ácu actionariat exclusiv public.

Astfel, investitia se va materializa prin preluarea unei societati sportive pe actiuni, organizata ca si club profesionist de fotbal, cu drept de participare in Liga I, incepand cu sezonul competitional 2012-2013.

Cel mai probabil, clubul preluat va fi unul dintre cele cu grave probleme financiare si care risca dezafilierea. Acest demers se poate dovedi a fi unul extrem de benefic pentru integritatea competitiei sportive, dar si pentru fotbalul romanesc in general.

Proiectul se deruleaza sub marca “Fotbal Club International Bucuresti” (FCIB), iar societatea constituita va avea sediul in Bucuresti. Actionar poate deveni orice persoana, insa portofoliul unui actionar nu poate depasi 2,5% din capitalul social. Prin urmare, nicio persoana nu va putea detine pachetul majoritar al societatii.

Actionariatul public apare si la noi dupa modelul “socios” (ce se traduce “actionari”) intalnit in Spania si Portugalia, termenul reprezentand o denumire generica pentru toti membri cotizanti pe care ii are un club. Cei mai multi “socios” ii are FC Barcelona, peste 150.000, acestia asigurand o parte importanta din bugetul formatiei catalane. Mai mult decat atat, ei au o pondere decisiva in alegerea presedintelului clubului si pot avea un cuvant greu de spus in stabilirea jucatorilor ce pot veni sau pleca de la club.

Toate detaliile importante sau de interes privind aceasta campanie, precum si alte informatii pentru cei care vor sa devina actionari, sunt disponibile pe site-ul fcib.ro.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.