Inotul mentine activitatea cerebrala

Scris de

Un studiu realizat de cercetatorii departamentului de kinesiologie al Universitatii din Indiana a demonstrat ca inotul mentine o activitate cerebrala de inalta calitate pentru mai mult timp.

De altfel, studiul vine sa adauge un alt beneficiu unei liste intregi – mentinerea staminei, functiilor cardiace si respiratorii, tonusului muscular si flexibilitatii. In momentul in care se imbina cu aerobicul, acesta mentine elasticitatea vaselor si ajuta la depunerea de calciu.

Printre recordurile mondiale se numara cel la inot pe care Lynn Sherr l-a atins la varsta de 69 de ani prin traversarea stramtorii Dardanele intr-o ora, 26 de minute si 16 secunde.

Dragostea acesteia pentru acest sport este dovedita si de publicarea cartii ”A inota: de ce ne place apa” in care autoarea exploreaza tainele unui sport antic si beneficiile sale culturale, mentale si fizice. De altfel, in spatiul american inotul este cel mai popular sport de agrement.

”Inotul te forteaza sa te concentrezi si iti creaza starea pentru a medita, iti permite sa ai vise mari”, spune autoarea. De asemenea, inotul este o cale prin care stresul cotidian tot mai apasator este inlaturat. Doua dintre colegele acesteia de inot i-au marturisit ca tocmai contactul zilnic cu apa le-a salvat din situatia unei caderi psihice si din cea a obezitatii morbide.

Asa cum se poate intelege din cartea doamnei Sherr, pasiunea pentru inot o impartaseste cu persoane importante precum Theodore Roosevelt, care a tranformat o spalatorie a Casei Albe in sala cu piscina sau Gerald R. Ford si John F. Kennedy.

Inotul poate fi practicat de oricine indiferent de varsta sau infirmitati si este recomandat bolnavilor de artrita sau reumatism.

Autor: Irimia Oana Iulia

Sursa: The New York Times
Sursa foto: Swimming Pools

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.