Recomandarea specialistului – Aqua Gym, fitness si wellbeing in aceeasi disciplina

Scris de

Alex Paruta Aqua GymInitial, Aqua Gym a fost mai mult o activitate de relaxare, decat un antrenament sportiv, dinamic, practicat cu regularitate. Astazi, antrenamentele de Aqua Gym, sustinute de instructori acreditati, sunt menite sa mentina componenta de wellbeing, dar sa antreneze si muschii printr-un program organizat de fitness.

Alex Paruta, Master Trainer Aqua Gym in cadrul Fitness Education School, sustine ca principalele motive pentru care ar trebui sa practicam Aqua Gym sunt: reabilitarea si siguranta in executarea exercitiilor, antrenamentul fizic dinamic  si, in acelasi timp, divertismentul.

Cu totii stim ca apa imbunatateste circulatia sangelui, dar mai putini cunosc faptul ca aceasta ajuta la indepartarea efectului de coaja de portocala. Explicatia este simpla: atunci cand efectuam un antrenament viguros in cadrul claselor de aqua gym, apa maseaza membrele si indeparteaza stocurile de grasime de sub piele cu ajutorul celulelor albe din ganglionii limfatici. Cu alte cuvinte, apa este o arma puternica impotriva celulitei si retentiei de apa.

Aqua Gym este un sport care ne mentine in forma si ne ajuta sa reducem leziunile de la nivelul corpului, dar si sa prevenim durerile legate de varsta sau exercitii fizice intense. Pentru sportivi, Aqua Gym este ideal, deoarece accelereaza eliminarea acidului lactic din muschi, asigurand oxigenarea rapida la acest nivel” a mentionat Alex Paruta, Master Trainer Aqua Gym si profesor in cadrul Fitness Education School.

Pe langa arderea caloriilor din timpul antrenamentului, Aqua Gym reinnoieste nivelul de energie, elimninand stresul si tensiunea acumulata in organism. Comparativ cu exercitiile efectuate in sala de fitness, Aqua Gym permite o intensitate mai mare a antrenamentului, datorita rezistentei apei la miscare. Un exemplu concret il reprezinta mersul pe jos care, daca este efectuat in apa, necesita mai mult efort din partea persoanei, decat mersul pe teren. Un alt beneficiu al antrenamentului Aqua Gym este reducerea riscului de ranire, datorita flotabilitatii apei. Antrenamentul in sala nu se bucura de acest avantaj si, mai mult, aglomeratia si aparatele realizate din materiale dure cresc riscul de accidentari.

Aqua Gym nu este limitat de temperaturile de afara si nici nu necesita echipament special (in afara de un costum de baie), astfel ca nu trebuie sa investiti sume enorme pe langa abonamentul de antrenament.

Fitness Education School organizeaza incepand cu 7 martie 2015 un nou curs de instructor Aqua Gym sub indrumarea lui Alex Paruta, fost sportiv de performanta la polo pe apa. Alex detine doua titluri nationale la aceasta disciplina si are o experienta vasta ca si instructor Aqua Gym.

Alaturi de Alex Paruta, doi dintre cei mai in voga master traineri de Aqua Gym din Europa, Jozemar Junior si Andre Coelho vor sustine un masterclass de Aqua Gym pentru toti iubitorii Aqua Gym-ului din Bucuresti.

Inscrierile se fac pe site-ul www.fitness-education.ro sau telefonic la 0747.227.878

aqua gym603 Alex Paruta

 

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.