Anti-Universul, aproape de a fi vazut

Scris de

O masinarie de 2 miliarde de dolari care incepe cautarea antimateriei si altor fenomene a fost incarcata intr-un avion masiv al Air Force din Elvetia cu directia Kennedy Space Center din Florida, pentru a fi dusa pe orbita.

Oamenii s-au chinuit sa incarce Spectrometrul Alpha Magnetic (Alpha Magnetic Spectrometer) de 8,3 tone intr-o aeronava C-5M Super Galaxy pe aeroportul din Geneva. Avioanele militare cara, de regula, tancuri si elicoptere pe tot Globul, dar de data asta cercetatorii au cerut ajutor de la Aviatia SUA.
Spectrometrul va fi montat pe Statia Spatiala Internationala pentru a colecta dovezile existentei antimateriei in Univers, ale materiei intunecate si altor elemente eluzive ale Universului, spune Sam Ting, laureat al premiului Nobel si profesor de fizica la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
“Daca exista un anti-univers, poate undeva acolo, dincolo de marginile universului nostru, detectorul nostru din spatiu ar putea sa ne aduca semne ale existentei sale”, a spus Ting la o conferinta, citat de ABC News.

Detectorul va fi complementar cu Large Hadron Collider, acceleratorul de particule al CERN din Elvetia care cauta aceleasi mistere ale Universului in lumea cuantica. Spectrometrul va trebui sa le confirme existenta in Cosmos. Cercetatorii numesc antimateria drept “geamanul rau” al materiei obisnuite iar cercetatorii cred ca la Big Bang ambele au fost create in cantitati egale. Ceea ce in teorie inseamna ca ar putea exista un univers identic facut numai din antimaterie.
Dar deocamdata oamenii de stiinta nu au descoperit antimaterie decat in laboratoare. Acum spera sa o observe si in spatiu, sau, daca nu, motivele pentru care nu exista.

Sursa: Huffington Post
Sursa foto: Huffington Post

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.