Apa, descoperita pe inca un asteroid

Scris de

Doua echipe de cercetatori au descoperit ca apa sub forma de gheata si molecule organice sunt prezente pe un asteroid, 65 Cybele.

Apa pare sa fie mult mai comuna pe asteroizi decat credeam, potrivit unui nou studiu. “Descoperirea sugereaza ca aceasta regiune a sistemului nostru solar contine mai multa apa sub forma de gheata decat anticipam”, a declarat Humerto Campins, profesor la University of Central Florida.

“Si sprijina teoria ca asteroizii ar fi putut lovi Pamantul si sa aduca pe planeta noastra apa si caramizile vietii pentru a evolua aici”, mai spune el.

Asteroidul 65 Cybele este putin mai mare decat 24 Themis, cel pe care s-au descoperit prima oara apa si materiile organice. Cybele are un diametru de 290 kilometri iar Themis de 200 kilometri. Ambii se afla in aceeasi regiune, in centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter. Campins este expert in asteroizi si comete.

Sursa: PhysOrg
Sursa foto: PhysOrg

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.