Camilele din Australia sunt impuscate pentru ca sunt prea multe

Scris de

Initial aduse ca si animale de tractiune, camilele din Australia determina statul sa investeasca anual 10 milioane de dolari pentru a reduce numarul lor, bazat in principiu pe impuscat. Motivul este ca cele peste 1,2 milioane de camile ce traiesc in salbaticia australiana provoaca mari daune fermelor si vietii salbatice.

Unii dintre fermieri folosesc camilele pentru a curata ierburile daunatoare din preajma fermelor, in locul substantele chimice. Cu toate acestea, numarul lor este extraordinar de mare si nu exista o piata de vanzare, lucru pe care presedinta Asociatiei industriei australiene de camile, Lauren Brisbane, vrea sa il schimbe. “Este o situatia ridicola si in acelasi timp imorala sa impusti un animal avand in vedere ca este o piata extraordinar de profitabila pentru camile pe intreg mapamondul”, declara Brisbane, care considera ca problema se va rezolva atunci cand se va dezvolta o piata pentru aceste animale.

Camilele au ajuns sa fie o problema atat de mare in Australia deoarece numarul lor creste cu aproximativ 80.000 pe an si, pe langa faptul ca distrug pasuni, garduri, zone protejate, au un mare impact negativ asupra mediului, deoarece intra in competitie cu specii native -unele chiar pe cale de disparitie- pentru resursele de apa si mancare.

Momentan, cea mai buna solutie pare a fi domesticirea animalelor si ingradirea lor, insa nu este posibila din cauza ca numarul camilelor salbatice de pe teritoriul Australiei este mult prea mare.

Sursa: CNN
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.