Fructe interzise si preparate ilegale

Scris de

Exista unele mancaruri interzise in anumite zone ale lumii. De la preparate neobisnuite si terifiante, la fructe urat mirositoare, toate acestea probabil nu merita riscul de a incalca legea pentru a le manca.

Fructe si legume

Fructul de mangustan

Este un fruct originar din sud-estul Asiei. Din cauza temerii ca musculitele de la fructe pot devasta culturile locale, tarile din sud-estul Asiei nu au posibilitatea de a exporta fructul proaspat. Este un fruct ilegal in nordul Americii si in Europa.

Fructul Durian

Este un fruct mare si cu un miros puternic care seamana cu fructele arborelui Jack sau cu un porc spinos de culoare verde. Mirosul urat al fructului este atat de intepator incat este interzis in locurile publice precum hotelurile sau statiile de masini din sud-estul Asiei.

Foie gras

Este un preparat din ficat de rata sau de gasca. Pasarile sunt hranite fortat pana cand ficatul lor ajunge de 10 ori mai mare decat marimea normala. Din cauza acestui proces terifiant, foie gras a devenit ilegal in Argentina, Chicago si San Diego. Hranirea fortata a pasarilor pentru productia de foie gras este interzisa in Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Germania, Italia, Norvegia, Polonia si Israel.

Peste Fugu

“Fugu” este denumirea japoneza pentru “puffer fish” (n.red.: ┬ápestele balon), un peste mic, considerat a doua cea mai veninoasa vertebrata din lume. Carnea pestelui balon este o delicatesa in Japonia si Coreea. Totusi, ea contine o neurotoxina, tetrodotoxina. Doar cateva miligrame din aceasta toxina are efect fatal in cazul oamenilor.

Haggis

Este un preparat asemanator cu lebarul sau caltabosul romanesc, doar ca are in compozitie inima, ficat si plamani de oaie amestecate cu mirodenii si legume, fierte in stomacul animalului sau in interiorul corpului oii. Statele Unite ale Americii interzic vanzarea pentru consum a unor ingrediente netolerate precum plamanii si traheea de la oaie.

Casu Marzu

Echivalentul branzei putrezite in Sardinia, aceasta delicatesa este preparata prin injectarea larvelor de musca in interiorul branzei Pecorino. Aceste larve digera branza, aducand-o la un alt nivel de fermentatie. Este adesea consumata cu tot cu larvele vii inauntru, motiv pentru care devine periculoasa. In general, larvele nu sunt afectate de acidul gastric si pot ajunge in intestine de unde se napustesc asupra organelor interne. Este ilegal consumul de Casu Marzu in singurul loc unde oamenii il mananca: Sardinia.

Ortolan (Emberiza hortulana)

Este o pasare cantatoare de marimea unei vrabii din Europa si din unele parti ale Asiei. Este capturata vie, i se scot ochii si este ingrasata in mod dureros cu smochine si ovaz. Apoi este inecata de vie in Brandy, prajita si consumata intreaga, dintr-o singura inghititura. Vanatoarea lor este ilegala in Franta, dar nu si consumul de preparate Ortlan.

Sursa: Culinary Schools
Sursa foto: Total-Diet

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.