Comori egiptene de nepretuit au fost returnate muzeului din Cairo

Scris de

O statuie a regelui Tutankhamon, care a fost furata in timpul protestelor impotriva guvernului egiptean, a fost returnata Muzeului Egiptean din Cairo, alaturi de alte trei artefacte faraonice.

Furata cand jefuitorii au intrat prin efractie in muzeul din Cairo in timpul revolutiei din ianuarie care a dus la demiterea presedintelui Hosni Mubarak, statuia este una dintre cele trei statui din lemn suflate cu aur ale Regelui Tutankhamon ce au fost declarate disparute in martie.

Statuia reprezenta pe rege stand in picioare intr-o barca si aruncand un harpon. Aceasta a suferit mici daune, lipsandu-i parti din coroana si din picior. Barca se afla inca in muzeu, iar figurina regelui va fi reustarata cat  mai curand posibil.

Aproximativ 1 000 de relicve au fost furate din muzee si situri arheologice de pe teritoriul Egiptului de cand au inceput protestele impotriva guvernului in ianuarie, motiv pentru care trupe speciale de politie vor fi instituite sa protejeze muzeele si siturile din tara.

Sursa: Discovery
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.