Coralii ar putea disparea pana in 2050

Scris de

Iata o veste trista prieteni….Recifele de corali ar putea disparea pana in 2050 daca nu sunt luate masuri urgente pentru a stopa amenintarile aduse “junglelor marii” de pescuitul puternic si schimbarile climatice, potrivit unui raport.

Marile mai calde cauzate de incalzirea globala; acidificare oceanelor de la poluarea cu dioxid de carbon; navigatia, pescuitul masiv, dezvoltarea oraselor de pe coasta si agricultura, toate pun in pericol recifurile de corali de care depind sute de milioane de oameni.

“Amenintarile terestre, cele costiere si din apa converg si formeaza o furtuna perfecta de amenintari pentru recifuri”, spune Jane Lubchenco, administrator la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).
Potrivit raportului “Reefs at Risk Revisited” mai mult de 90% din recife vor fi amenintate pana in 2030 si aproape toti vor fi sub risc de disparitie pana in 2050.

Sursa: PhysOrg
Sursa foto: PhysOrg

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Coral says:

    Pana in 2050 o sa disparem noi 🙂

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.